MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Κωμωδία

Η Ασπίς και το Συμπόσιο σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η κωμική παράσταση “Η Ασπίς και το Συμπόσιο”, βασισμένη σε κείμενα των Μενάνδρου και Λουκιανού και σκηνοθετημένη απο τους Χριστόφορο Χριστοφή και Γιώργο Παπαθεοδώρου, ταξιδεύει το καλοκαίρι του 2016 σε περιοδεία της σε περισσότερους απο 20 προορισμούς στην Ελλάδα.

author-image Ζurab Sam

Μια παραγωγή του Περαϊκού Θεάτρου Ανθός, “Η Ασπίς και το Συμπόσιο” είναι μια διαχρονική παράσταση που γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν, ως μια σάτιρα “φιλοσοφίας και φιλοσόφων”. Πρόκειται για μια αρχαία κωμωδία ύφους, ήθους και σαρκασμού του ελληνισμού και των Ελλήνων, που αν και γνωρίζουν το καλό, πράττουν το ανάποδο κατά τη σωκρατική «ακρασία». Η παράσταση επιχειρεί να ερμηνεύσει τα σημερινά δεινά ως σύνδρομο των αρχαίων παθών μας, προσφέροντας όχι μόνο γέλιο αλλά και μια γλυκόπικρη αίσθηση στους θεατές που συμπράττουν διαδραστικά σε όλη τη διάρκεια του έργου.

H ASPIS KAI TO SYMPOSIO GIANNHS SIAMSARHS TASOS PALANTZIDHS XOROS

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Πιατάς, ο Τάσος Παλατζίδης και ο Γιάννης Σαμσιάρης μαζί με έναν πολυπληθή θίασο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Γιώργος Παπαθεοδώρου (Λουκιανός) και ο Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος). Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος με τον τελευταίο έκαναν και την μεταφορά και απόδοση απο τα αντίστοιχα αρχαία κείμενα.

Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής της περιοδείας η παράσταση θα παρουσιαστεί συνολικά σε αριθμό προορισμών που ξεπερνά τους είκοσι ενώ για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα παρέχεται η δυνατότητα, με επιμέλεια της παραγωγής, να παρακολουθήσουν την παράσταση ΑΜΕΑ σε όλα τα θέατρα που θα παρουσιαστεί. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφούς και ακουστική περιγραφή για τυφλούς καθώς και υπότιτλοι. ‘Οπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι “Ο πολιτισμός ανήκει σε όλους και έχουν δικαίωμα σε αυτόν όλοι οι συμπολίτες μας”.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΡΧΑΙΕΣ ΚΛΕΩΝΕΣ 24 Ιουλίου
ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ 7 Αυγούστου
ΔΩΔΩΝΗ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 8 Αυγούστου
ΒΟΛΟΣ – ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” 24 Αυγούστου
ΛΑΡΙΣΑ – ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ 25 Αυγούστου
ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ – ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2016 29 Αυγούστου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λουκιανός, Μένανδρος
Μετάφραση: Χριστόφορος Χριστοφής (Μένανδρος) - Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Λουκιανός)
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφής - Γιώργος Παπαθεοδώρουώ

Σκηνικά: Χρήστος Ανδριόπουλος
Κοστούμια: Χρήστος Ανδριόπουλος
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
Χορογραφία: Έρση Πίττα

Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Παλαντζίδης, Γιάννης Σιαμσιάρης, Γιάννης Παπαθύμιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Κυριακή Υψηλάντη, Πέτρος Τσαπαλιάρης, Κωνσταντίνα Σπάθη, Κέλλυ Νικηφόρου, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Παναγιώτης Γιωργούλας, Κίμωνας Δούσης, Ελένη Ζαφείρη, Ιουστίνη Ματσιάσεκ, Βασιλική Γεωργικοπούλου, Ισμήνη Κυρίτση

Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b