MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι δεν πρέπει να φας πριν πας στην παραλία;

Ενώ έχεις κοπιάσει τόσο καιρό για να βγεις αξιοπρεπώς στην παραλία, και έχεις αγοράσει το αγαπημένο σου μαγιό πολύ καιρό πριν, παρατηρείς κάθε φορά ότι η κοιλιά σου είναι πρησμένη και απογοητεύεσαι πλήρως. Μην πτοείσαι! Μάθαμε τον κύριο διατροφικό “ένοχο”, έτσι ώστε την επόμενη να βγεις άνετη και με αυτοπεποίθηση.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Τα γαλακτομικά λοιπόν, μπορεί να σου κάνουν “ζημιά” πριν την εμφάνισή σου στην παραλία.

Παγωτά (άουτς!), τυρί του τοστ, γιαούρτι, είναι μερικά από τα πιο απολαυστικά-ύπουλα τρόφιμα που καταναλώνουμε στην θάλασσα, τα οποία μας προκαλούν αέρια και φούσκωμα. Ναι το ξέρω, είναι αδύνατον να τα κόψεις – ειδικά το καλοκαίρι, αλλά μπορείς να τα περιορίσεις και φυσικά μετά το μπάνιο σου. 

fouskoma koilias paralia kalokairi 2016

Ακόμα κι αν δεν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, τα γαλακτοκομικά τρόφιμα είναι υπεύθυνα σε μεγάλο ποσοστό για το ενοχλητικό φούσκωμα που νιώθεις. Η ευαισθησία της λακτόζης, ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα αρκετά συχνό φαινόμενο, και συμβαίνει όταν το σώμα μας δεν παράγει όλα τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για να σπάσουν την λακτόζη στα δύο σάκχαρα που την απαρτίζουν. Το αποτέλεσμα; ανεπιθύμητο πρήξιμο.

Τώρα λοιπόν που ξέρεις, φρόντισε να κόψεις τις κακές συνήθειες και να τις αντικαταστήσεις με δροσιστικά ροφήματα, όπως πράσινο τσάι, φυσικό χυμό ή ελαφριά σνακ, όπως φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Υ.Γ. Μιας και μιλάμε για διατροφή και παραλία, υπενθυμίζουμε ότι δεν κολυμπάμε στη θάλασσα εάν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 2-3 ώρες από το φαγητό.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b