MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Υμπύ Τύραννος από την ομάδα Actubustes στο Θέατρο Σταθμός

Λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων και πληρότητας θέσεων στις έως τώρα παραστάσεις, ο “Υμπύ Τύραννος” θα παιχτεί για μία ακόμη φορά και τελευταία, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Σταθμός.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ο κεντρικός αντι-ήρωας, κυρ-Υμπύ, είναι ένας άπληστος, ασεβής, λαίμαργος και ωμός χαρακτήρας που κατασφάζει τη βασιλική οικογένεια της Πολωνίας για να σφετεριστεί το θρόνο. Φυσικά, αποδεικνύεται υπέρμετρα δειλός όταν καλείται να αντιμετωπίσει τον μοναδικό γιο του βασιλιά που σώθηκε από τη σφαγή… 

Στα τέλη του 19 ου αι., στο Λύκειο της γαλλικής πόλης Rennes, ο Alfred Jarry και οι συμμαθητές του, δημιουργούν έναν κύκλο γραπτών επεισοδίων, με «ήρωα» τον καθηγητή τους της Φυσικής. Ένα απ’ αυτά τα επεισόδια σχολικής «καζούρας», θα αποτελέσει τον μετέπειτα Υμπύ Τύραννο με σαφείς επιρροές από την αρχαία ελληνική τραγωδία και τον Σαίξπηρ.

umpu turannos new1

Το έργο παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση από το θρόνο του Κυρ-Υμπύ: μία καρικατούρα της βλακείας, της χωρίς όρια άσκησης της εξουσίας και της απληστίας, εφόσον η σφοδρή του επιθυμία να ανέβει στο θρόνο δεν χαρακτηρίζεται από κάποιο αίσθημα αξιοπρέπειας ή και αντίδρασης στην ήδη υπάρχουσα εξουσία, αλλά από μόνη τη δίψα του για πολύ χρήμα και γαρδούμπες.

Οι ActUBǓστες είναι η αυθόρμητη εκ-κίνηση μιας συλλογικότητας ηθοποιών που -σε πείσμα των καιρών- επιμένουν να κάνουν θέατρο, με πυξίδα την αλληλεγγύη, οδηγό το ανατρεπτικό γκροτέσκο και στόχο την επανασήμανση εννοιών που στοιχειώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη.

umpu turannos new

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Alfred Jarry
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Έλενα Βόγλη

Σκηνικά: Ειρήνη Κουμπαρούλη, Σταύρος Σολομής
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Χορογραφία: Μαρίνα Μαυρογένη

Παίζουν: Γιώργος Αλεβυζάκης, Μαντώ Γιαννίκου, Γιώργος Δρίβας, Ρωμανός Καλοκύρης, Εβελίνα Καραστάθη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Χρυσάνθη Κουτρούμπα, Κώστας Σεβδαλής, Ζωή Φράττη

Διάρκεια: 120 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (ενιαίο), 8 ευρώ (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: έως το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Παραστάσεις: Πέμπτη 2 και Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b