MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Εγώ ο Θουκυδίδης ένας Αθηναίος με την Άννα Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Η πιο πρόσφατη δουλειά της Άννας Κοκκίνου «Εγώ ο Θουκυδίδης ένας Αθηναίος», στην οποία θέατρο και ιστορία γίνονται ένα, επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σφενδόνη για δύο μόνο παραστάσεις το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαΐου στις 20.30.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Σε μια ανατρεπτική σκηνική παρουσίαση του έργου του Θουκυδίδη, η Άννα Κοκκίνου θέτει ερωτήματα για την Ιστορία. Τι ξέρουμε για τους αρχαίους, πέρα από τη σπουδαία σκέψη τους που επηρέασε το δυτικό πολιτισμό; Τι ήταν o Πελοποννησιακός πόλεμος; Γιατί ο Θουκυδίδης
είναι διαχρονικός; Πρόκειται για μια παραγωγή που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2014, επαναλήφθηκε το 2015 και έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας για σχολεία – με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το έργο βασίζεται σε συρραφή αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου» του Θουκυδίδη. Την ιστορία μάς αφηγείται ένας «άνθρωπος-μηχανή», ένας άφυλος φουτουριστικός μάντης, ένας ιστορικός-ρομπότ, καθηλωμένος σε high-tech αμαξίδιο και εξοπλισμένος με εξαρτήματα πτήσης. Ανίκανος να περπατήσει στη γη, αλλά έτοιμος να περιπλανηθεί στο χωροχρόνο της ιστορίας, μας μιλάει για ένα μακρινό πολύνεκρο πόλεμο του παρελθόντος, που μοιάζει σαν να έρχεται από το μέλλον.

Η πάλλουσα φωνή του αφηγητή, σε συνδυασμό με προβολές στον τοίχο και υποβλητική μουσική, βοηθά τους θεατές να αποκαλύψουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο μέσα από μια πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία. Ο διάλογος μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων, τα Κερκυραϊκά (ο πρώτος εμφύλιος στην Ελλάδα), ο Επιτάφιος, οι ναυμαχίες, όλα τα γεγονότα και οι αιτίες ενός πολέμου ξεδιπλώνονται επί σκηνής, προβληματίζοντας το κοινό.

ego o thoukididis anna kokkinou sfendoni2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θουκυδίδης
Μετάφραση: Ν. Μ. Σκουτερόπουλος
Σκηνοθεσία: Άννα Κοκκίνου, με τη συνεργασία του Νίκου Φλέσσα

Σκηνικά: Άννα Κοκκίνου (οι χάρτινοι τοίχοι είναι από μια ιδέα του Νίκου Αλεξίου)
Κοστούμια: Άννα Κοκκίνου (οι χάρτινοι τοίχοι είναι από μια ιδέα του Νίκου Αλεξίου)
Μουσική: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Μηνάς Εμμανουήλ

Παίζουν: Άννα Κοκκίνου

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος για κάθε παράσταση: 15€, Μειωμένο: 10€ Ειδική τιμή και για τις τρείς παραστάσεις: 30€
Πληροφορίες: Παράλληλη εκδήλωση με ομιλίες και προβολές: Τρίτη 24 Μαΐου στις 20.00 – Είσοδος ελεύθερη
Παραστάσεις: Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου στις 20.30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b