MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 6-8 Μαΐου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Μαΐου και αξίζουν την προσοχή σας!

"Μόνος με τον Άμπλετ" στο Θέατρο Κιβωτός
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΘΕΑΤΡΟ
Μόνος με τον Άμλετ με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο θέατρο Κιβωτός
Σε έναν από τους εμβληματικούς ρόλους της καριέρας του επιστρέφει ο Αιμίλιος Χειλάκης για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του William Shakespeare «Άμλετ» σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Ο Αιμίλιος Χειλάκης θα βρίσκεται μόνος του επί σκηνής ερμηνεύοντας όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας, στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Τιμές; από 15 ευρώ
Πότε; Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00, 21.00, Κυριακή 20.00
Που; Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, τηλ.: 2103427426


2) ΜΟΥΣΙΚΗ
deliborias stauros tou notou

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Σταυρό του Νότου
O Φοίβος Δεληβοριάς δίνει μια τελευταία σπρωξιά στην χειμερινή σεζόν, με δύο μοναδικά ανοιξιάτικα πάρτι στις 7 και στις 14 Μαϊου, στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου! Για δύο μόνο Σάββατα, μαζί με τους ιδανικούς γείτονες Κωστή Χριστοδούλου, Κώστα Παντέλη, ΓιοέλΣότο και Μιχάλη Καπηλίδη, θα φτιάξουν με το δικό τους τρόπο μια καινούργια συνοικία στο στέκι του Νέου Κόσμου, ξαγρυπνώντας με καντάδες και νυχτερινά τζαμαρίσματα τους περιοίκους.

Τιμές; Γενική είσοδος: 13€ με μπύρα ή κρασί
Πότε; 7 και 14 Μαΐου στις 22.30
Που; Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37 & Φραντζή, Νέος Κόσμος


3) ΘΕΑΤΡΟ
apologia sokrath dimotiko theatro peiraia 2016

Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», η αυθεντική αναπαράσταση της πιο συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τις 6 έως τις 15 Μαΐου 2016. Μια μοναδική εμπειρία, μια παράσταση στην αρχαία ελληνική γλώσσα, (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά), σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. 

Τιμές; Γενική είσοδος 10€
Πότε; Τετάρτη & Κυριακή στις 19.00 / Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00
Που; Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

4) ΕΚΘΕΣΗ
giorgos gounaropoulos ekthesi

Έκθεση με έργα του Γιώργου Γουναρόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
Τελευταίες μέρες για την έκθεση που παρουσιάζει το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με τα έργα του Γιώργου Γουναρόπουλου, με τίτλο «Ο Γιώργος Γουναρόπουλος και η ποιητική του Συμβολισμού. Ζωγραφική 1912 – 1976». Ογδόντα και πλέον αντιπροσωπευτικά έργα της πορείας του μεγάλου εκφραστή της γενιάς του ΄30, που αποκαλύπτουν το προσωπικό ύφος της καλλιτεχνικής του πορείας από την εποχή της διαμονής του στο Παρίσι (1919-1930) έως την πολύχρονη διαμονή του στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας το στοχασμό του: «Σκοπός μου είναι η λύτρωση του ανθρώπου μέσω της ζωγραφικής και όχι μέσω των θεμάτων. Κυκλοφορώ μέσα σε φως τριών διαστάσεων. Τη ζωγραφική μου την κλείνω μέσα σε μια διάφανη σφαίρα για να αισθάνεται καλύτερα ο θεατής την κοσμογονική προέλευση αυτής της ζωγραφικής ουσίας.»

Πότε; Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη: 10:00-20:00
Που; Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

5) ΣΙΝΕΜΑ
leukoi ippotes tainia

Δυνατό δράμα βασισμένο σε αληθινό περιστατικό, που συνέβη το 2007 όταν μέλη της μη κυβερνητική οργάνωσης «Zoe’s Arc» συνελήφθησαν να μεταφέρουν παράνομα, ορφανά παιδιά από το Τσαντ στη Γαλλία, με σκοπό να υιοθετηθούν από Γάλλους πολίτες. Ο Ζακ, υπεύθυνος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) Move for Kids, αναλαμβάνει να μεταφέρει 300 ορφανά, θύματα του εμφύλιου πολέμου στο Τσαντ, στη Γαλλία προκειμένου να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της αποστολής παρακολουθεί με την κάμερά της η Φρανσουάζ, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, που έχει προσκληθεί ώστε να επικυρωθεί ο ουμανιστικός χαρακτήρας της επιχείρησης. Βιώνοντας τη σκληρή πραγματικότητα μιας χώρας σε πόλεμο και τις πολιτικές διαστάσεις του εγχειρήματος, σταδιακά τα μέλη της ΜΚΟ αλλά και η Φρανσουάζ βλέπουν τις τακτοποιημένες πεποιθήσεις τους να τίθενται υπό αμφισβήτηση και έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια και τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιστικής παρέμβασης.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b