MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραβεία Pulitzer 2016: Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους νικητές

Ο Γιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης, έδωσαν το δικό τους ελληνικό “χρώμα” στα φετινά βραβεία Πούλιτζερ, καθώς το πρακτορείο Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Έκτακτη Επικαιρότητα» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

REUTERS/Yannis Behrakis
Monopoli Team

Επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι ο Γιάννης Μπεχράκης, ο οποίος μαζί με άλλους φωτογράφους του Reuters αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο το ταξίδι των προσφύγων προς την ελληνική επικράτεια και την Ευρώπη. «Δείξαμε τι συμβαίνει στον κόσμο και ο κόσμος ενδιαφέρθηκε. Δείχνει πως ανθρωπότητα παραμένει ζωντανή» δήλωσε ο Μπεχράκης.

Στο πρακτορείο «Associated Press» απονεμήθηκε το βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών.

brabeia pulitzer 2016 2
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Η εφημερίδα «Los Angeles Times» διακρίθηκε στην κατηγορία «Έκτακτη Επικαιρότητα» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες «Tampa Bay Times» και «Sarasota Herald-Tribune» μοιράστηκαν τη διάκριση στην κατηγορία «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

brabeia pulitzer 2016 3
REUTERS/Alexandros Avramidis

brabeia pulitzer 2016 4
REUTERS/Alkis Konstantinidis

brabeia pulitzer 2016 5
REUTERS/Alkis Konstantinidis

brabeia pulitzer 2016 6
REUTERS/Yannis Behrakis

brabeia pulitzer 2016 7
REUTERS/Yannis Behrakis

brabeia pulitzer 2016 8
REUTERS/Yannis Behrakis

brabeia pulitzer 2016 9
REUTERS/Yannis Behrakis

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b