MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής του Φιόντορ Ντοστογιέβσκι στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το Θέατρο Τζένη Καρέζη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ανδρικών Μονολόγων, παρουσιάζει το Σάββατο 23 Απριλίου το έργο “Ο Μέγας Ιεροεξεταστής” του Φιόντορ Ντοστογιέβσκι” από τους Αδελφούς Καραμάζοβ, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόκειται για μιαν εκπληκτική ανατομία της ανθρώπινης προσωπικότητας – τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο – όσον αφορά το ερώτημα «εξουσία ή ελευθερία;». Παρουσιάζεται ως ένα ποίημα του δεύτερου από τους τρείς αδελφούς Καραμάζοβ, του πιο φιλοσοφημένου, του Ιβάν προς το μικρότερο αδελφό, Αλιόσα, τον πιο θρησκευόμενο, εκείνη τη στιγμή δόκιμο μοναχό. Η ιστορία, που μεταφέρει ο Ιβάν στον αδελφό του Αλιόσα, διηγείται την επιστροφή του Χριστού στη γη, και συγκεκριμένα στη Σεβίλλη του 15ου αιώνα. Πλήθος ανθρώπων τον υποδέχεται παραληρώντας από συγκίνηση, ώσπου περνά από εκεί ο Μέγας Ιεροεξεταστής ο οποίος, τον συλλαμβάνει. Την νύχτα πηγαίνει να τον επισκεφτεί στο κελί του.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής αποδεικνύει στον Ιησού με επιχειρήματα ότι αυτό που έφερε στη Γη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Κι αυτό γιατί ο Χριστός παρεξήγησε τη φύση των ανθρώπων και, στην προσπάθειά του να κάνει καλό, έκανε κακό…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φιόντορ Ντοστογιέβσκι, Ματίνα Μόσχοβη
Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος


Παίζουν: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 14€, Προπώληση: 12€, Ειδικές ομάδες: 10€
Παραστάσεις: Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b