MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 4 – 6 Μαρτίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Μαρτίου και αξίζουν την προσοχή σας!

"Άννα Καρένινα" στο Θέατρο Rex
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1) ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Καρένινα του Λέοντος Τολστόι στο Θέατρο Rex
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει από τις 3 Μαρτίου και για πρώτη φορά στην ιστορία του την «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με ένα θίασο πρωταγωνιστών και την Μαρία Ναυπλιώτου στον ομώνυμο ρόλο. Με φόντο το περιβάλλον της αριστοκρατικής Ρωσίας, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αλλοιώνονται από τις κοινωνικές συμβάσεις, τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία, ο Τολστόι χτίζει την ιστορία της εμβληματικής ηρωίδας του.

Τιμές; 20€, 15€, 10€ (φοιτητικό), Πέμπτη ενιαία τιμή 13€ | Νέοι έως 28 ετών 10€
Πότε; Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30 Κυριακή στις 19.00
Που; Θέατρο Rex – Σκηνή “Μαρίκα Κοτοπούλη”, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

2) ΣΥΝΑΥΛΙΑ
dimitris papadimitriou stegi weekend

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου “Το χρονικό ενός πρώιμου φθινοπώρου”, που θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου. Το έργο είναι ένα συμφωνικό ποίημα σε 14 μέρη, με τίτλο “Το Χρονικό Ενός Πρώιμου Φθινοπώρου”. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου. Στο έργο συμμετέχουν η λυρική σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός.

Τιμές;
 Κανονικό: 15€, 18€, 25€ / Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11€, 14€, 20€ / Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9€, 12€, 18€ / ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πότε; 4-5 Μαρτίου στις 20.30
Που; Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Κεντρική Σκηνή, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Γκάζι

3) ΘΕΑΤΡΟ
gualinos kosmos tenesi ouiliams emporikon cover

O Γυάλινος Κόσμος του Τένεσι Ουίλιαμς στο Θέατρο Εμπορικόν
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, “Ο Γυάλινος Κόσμος”, το αριστουργηματικό έργο του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Θέατρο Εμπορικόν. Πρόκειται για ένα έργο “μνήμης” πάνω στους ακατάλυτους και τραυματικούς δεσμούς μιας οικογένειας μέσα στην ταραγμένη κοινωνική περίοδο πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σκιαγραφεί μοναδικά τη διαχρονική ανάγκη των ανθρώπων να καταφεύγουν σε ψευδαισθήσεις, στην απομόνωση ή στην τέχνη πλάθοντας «έναν γυάλινο, εύθραυστο κόσμο» προκειμένου να αντέξουν τη σκληρή πραγματικότητα που τους συνθλίβει.

Τιμές; Από 10€
Πότε; Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή: 20.00
Που; Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή

4) ΕΞΟΔΟΣ
mairi linta weekend

Η Μαίρη Λίντα με τους Apurimac στο Half Note
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα μαζί με το λάτιν συγκρότημα Apurimac για πέντε μοναδικές βραδιές από Παρασκευή 4 έως και Τρίτη 8 Μαρτίου. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού με την αμείωτη ενέργεια, το μπρίο και τη μοναδική φωνή που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο θα ερμηνεύσει τις «χρυσές» επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, αλλά και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Η σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη συνοδεύεται στη σκηνή από τους Apurimac, το μακροβιότερο latin συγκρότημα στην Ελλάδα που αποτελεί εγγύηση για μια ξέφρενη φιέστα.

Τιμές: 20€ (μπαρ), 30€ (Β’ Ζώνη), 40€ (Α’ Ζώνη)
Πότε; Παρασκευή: 22.30, Σάββατο: 22.30, Κυριακή: 21.30
Που; Half Note, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

5) ΣΙΝΕΜΑ
victoria tainia weekend

Victoria
Ένα από τα πιο θεαματικά μονοπλάνα στην ιστορία του σινεμά, διάρκειας σχεδόν 2,5 ωρών, που «αφηγείται» την νυχτερινή περιπέτεια της μαδριλένας ηρωίδας στο σύγχρονο Βερολίνο. Η Βικτώρια, μια νεαρή κοπέλα από τη Μαδρίτη, έχει μόλις 3 μήνες που ζει στο Βερολίνο. Μια βραδιά συναντά τέσσερις άντρες έξω από ένα κλαμπ. Ο Σόνε και οι φίλοι του, της υπόσχονται να της δείξουν το αληθινό πρόσωπο της πόλης. Η Βικτώρια φλερτάρει με το Σόνε κι εκείνος την προσκαλεί να έρθει μαζί. Όσο η νύχτα προχωρεί τα πράγματα φεύγουν από κάθε έλεγχο.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b