MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Δον Κιχώτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Δον Κιχώτης, η διασημότερη παράσταση του ιστορικού «Κρατικού Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας» σε συνεργασία με κορυφαίους σολίστες των Μπολσόϊ, έρχεται για επτά παραστάσεις από τις 22 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

author-image Πένυ Νικολάου

Τα διεθνούς φήμης Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας State Moscow Classical Ballet, ένα από τα διασημότερα κρατικά χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, εμφανίζονται πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη διασημότερη και δημοφιλέστερη παράστασή τους, τον «Δον Κιχώτη». Πρόκειται για ένα πανέμορφο χορευτικό θέαμα, μια Χριστουγεννιάτικη παράσταση για όλη την οικογένεια.

Μέχρι σήμερα, τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας έχουν εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ εδώ και χρόνια συνεργάζονται σταθερά με άλλους δύο βασικούς πυλώνες της κλασικής ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα Μπαλέτα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης και τα Μπολσόι της Μόσχας.

don kixwths4 megaro

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου και συγκινεί πάντοτε το κοινό, με τους γεμάτους ζωντάνια χαρακτήρες του και το ισπανικό τους ταμπεραμέντο. Αναφέρεται στα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού και συνδυάζει το κωμικό με το ρομαντικό στοιχείο.

Παρουσιάζεται σε χορογραφία του Αλεξάντερ Γκόρσκυ (μουσική του Λούντβιχ Μίνκους) από 60 συντελεστές, κορυφαίους, σολίστ αλλά και πρώτους χορευτές των Μπολσόι, όπως ο Ίγκορ Τσβίρκο και η Αναστασία Στασκέβιτς. Στο πρωταγωνιστικό ντουέτο μαζί τους εναλλάσσονται ο Νικολάι Σεβισέλοφ και η Εκατερίνα Μπερεζίνα.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 20.00
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 20.00
Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου στις 20.00
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 17.00 & 21.00
Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 17.00 & 21.00

don kixwths

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b