MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Cirque Éloize στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τα φετινά Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για πρώτη φορά το συναρπαστικό Cirque Éloize, παρουσιάζοντας στις 15, 16, 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου το υπερθέαμα iD!

author-image Πένυ Νικολάου

Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, γεμάτο τόλμη και νεωτερικότητα, που ενσωματώνει τα σύγχρονα πολυμέσα, για ένα μίγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου όπως το hip-hop και το breakdance. To έχει σκηνοθετήσει ο Jeannot Painchaud, πρόεδρος, ιδρυτής, και καλλιτεχνικός διευθυντής της διάσημης καναδικής ομάδας τσίρκου.

Το iD είναι μια εκπληκτική παράσταση που μεταφέρει το κοινό στους δρόμους, στην καρδιά της πόλης και πλαισιώνεται από τη διεγερτική μουσική που έγραψαν οι συνθέτες Jean-Phi Goncalves και Alex McMahon. Η σκηνή ζωντανεύει από την ανεξάντλητη ενέργεια των ακροβατών, των χορευτών και των breakdancers, με βιντεοπροβολές σε μεγάλες οθόνες και ένα εκπληκτικό φινάλε σε ένα trampowall που θα κάνει τον κάθε θεατή να λατρέψει αυτό το ανεπανάληπτο σόου. 

cirque eloize 5 megaro

Ακροβατικά που κόβουν την ανάσα καταρρίπτοντας τους φυσικούς νόμους, ιλιγγιώδεις ρυθμοί, πηγαίο χιούμορ, αυθεντική έμπνευση και ευαισθησία. Πρόκειται όντως για ένα καλαίσθητο κράμα όλων των σκηνικών τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των τεχνών του δρόμου και του τσίρκου, με δόσεις συναισθήματος και εντυπωσιασμού, γέλιου, ευαισθησίας  δεξιοτεχνίας, φαντασίας και ακραίας τόλμης. Ένα πολυθέαμα που διεγείρει όλες τις αισθήσεις του θεατή.

Το iD είναι δημιούργημα του πολυβραβευμένου Cirque Éloize, της διακεκριμένης -στη τέχνη του τσίρκου- ομάδας, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από το 1993, αποτελώντας μαζί με το Cirque du Soleil (σήμερα συνυπάρχουν πλέον ως συνεργαζόμενες και συγγενείς εταιρίες) τους δύο παγκόσμιους ηγέτες στην σύγχρονη τέχνη του τσίρκου αλλά και στα μεγάλα οικογενειακά θεάματα.

cirque eloize megaro mousikis

Το Cirque Éloize ανιχνεύει τις πανάρχαιες ακροβατικές τεχνικές και παραδόσεις και τις συνδυάζει με την πρωτοπορία και τις μοντέρνες φόρμες. Έτσι, δημιουργεί μια νέα τέχνη η οποία εκφράζει το σύγχρονο χαρακτήρα της με έναν καινοτόμο τρόπο αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στο χώρο του θεάματος.

Μετράει ήδη 10 πρωτότυπες παραγωγές και 4.000 παραστάσεις σε περισσότερες από 440 πόλεις και 40 χώρες. Έχει λάβει μέρος σε πολλά και σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, ενώ με τις παραστάσεις του έχει ξεχωρίσει στο Broadway και στο West End.

cirque eloize6 megaro mousikis

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b