MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

This is War της Χάνα Μόσκοβιτς στο Θέατρο Πόρτα

To Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει από τις 19 Δεκεμβρίου τη θεατρική παράσταση “This is War” της Χάνα Μόσκοβιτς, σε μετάφραση Θωμά Μοσχόπουλου και σε σκηνοθεσία Άλαν Ντίλγουορθ.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Καναδός σκηνοθέτης Άλαν Ντίλγουορθ, συνεργάτης του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα Έντουαρντ Μποντ και βασικός συντελεστής του σημαντικότερου ίσως θεάτρου σύγχρονου ρεπερτορίου του Τορόντο, του Soulpepper Theatre, παρουσιάζει, στην πρώτη του συνεργασία με το Πόρτα, ένα από τα πιο επιτυχημένα καναδικά έργα που παρουσιάστηκαν στη χώρα του τα τελευταία χρόνια: το «This is War» της νεότατης συγγραφέως Χάνα Μόσκοβιτς.

Η αρχιδεκανέας Τάνια Γιανγκ, ο λοχίας Στίβεν Χιουζ, ο στρατιώτης Τζόνι Χεντερσον και ο λοχίας Κρις Αντερς, όλοι μέλη της καναδικής αποστολής στο Αφγανιστάν, έχουν βιώσει μια θηριωδία στην προσπάθεια να κρατήσουν ένα από τα δυσκολότερα εδάφη στην περιοχή. Καθώς ο καθένας δίνει μια σκληρή συνέντευξη, ανακαλούν τη δική τους επίπονη εκδοχή των γεγονότων των τελευταίων ημερών, που οδήγησαν στο φρικτό συμβάν μεταξύ «ειρηνευτικών δυνάμεων» και Αφγανών. Ποιο είναι το ψυχικό κόστος της βίας; Ποιος είναι ο πραγματικός πόλεμος εν τέλει; Πόσο δυσδιάκριτος είναι ο εχθρός; Ποιοι οι αθώοι; Και ποιοι οι ένοχοι;

this is war2 theatro porta 2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάνα Μόσκοβιτς
Μετάφραση: Θωμάς Μοσχοπουλος
Σκηνοθεσία: Άλαν Ντίλγουρθ

Σκηνικά: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Γιαννούλη, Ηλία Μουλά, Αναστάση Ροϊλό

Διάρκεια: 90 λεπτά
Πληροφορίες: Τελευταίες Παραστάσεις: Παρασκευή 8/1 στις 21.15 Κυριακή 10/1 και 17/1 στις 18.30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b