MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ακροβατικό Θέαμα

Wonderful Circus στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Από τις 18 ως τις 20 Δεκεμβρίου, η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί το Wonderful Circus, την εμβληματική παράσταση της τσέχικης ομάδας Laterna Μagika.

author-image Πένυ Νικολάου

Το Wonderful Circus (ή Kouzelný Cirkus στα τσέχικα) είναι ένα σουρεαλιστικό παραμύθι γεμάτο εκρηκτική φαντασία, που από το 1977 που πρωτοπαρουσιάστηκε συνεχίζει να μαγεύει χιλιάδες θεατές, τόσο στην Πράγα, όπου παίζεται αδιάκοπα εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια, όσο και σε όλο τον κόσμο.

Συνδυάζοντας χορό, Μαύρο Θέατρο, πανοραμικές κινηματογραφικές προβολές, παντομίμα και μαριονέτες, το Wonderful Circus αφηγείται την ιστορία δύο κλόουν, οι οποίοι ξεπηδούν μέσ’ από ένα αυγό και περιπλανώνται αναζητώντας την Ομορφιά και την αιώνια νεότητα. Ταυτόχρονα, καλούνται να αποφύγουν τις παγίδες που στήνει ο Γητευτής, ο πανούργος δημιουργός τους. Το ταξίδι των δύο κλόουν, άλλοτε μπουφόνικα αστείο κι άλλοτε τρυφερό και στοχαστικό, μετατρέπεται σε μια γλυκόπικρη αλληγορία για τον αγώνα του ανθρώπου να πραγματώσει τα ιδανικά του, έναν αγώνα που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

ethniko theatro pragas megaro thessalonikis

Η παράσταση έχει γοητεύσει τους θεατές με το χιούμορ και τη χορογραφία της που επιμελήθηκαν πέντε χορογράφοι (με τον περίφημο Karel Vrtiška να έχει τον πρώτο λόγο), καθώς και με την εναλλαγή των κινηματογραφημένων σκηνών της, που γυρίστηκαν στην ύπαιθρο σε ολόκληρη την Τσεχοσλοβακία. Το αυθεντικό φιλμ ψηφιοποιήθηκε πρόσφατα στα Barrandov Studios της Πράγας, καθιστώντας ακόμα πιο έντονη την εμπειρία της παράστασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Παίζουν: Laterna Magika (Εθνικό Θέατρο Πράγας)

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b