MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο ουρανός πάνω από την πόλη στον Τεχνοχώρο Cartel

Η θεατρική ομάδα “ΘΑ ΔΟΥΜΕ” παρουσιάζει τη νέα της δουλειά “O ουρανός πάνω από την πόλη”, μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας “Wings of desire” (Τα φτερά του έρωτα) των Wim Wenders και Peter Handke (1987).

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόκειται για ένα «θεατρικό ντοκιμαντέρ», το οποίο μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα. Μία πόλη που ψάχνει τα πατήματά της και την ύπαρξή της μέσα από τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές. Άνθρωποι που ζουν και συγκρούονται με την ανελέητη απλότητα της πραγματικότητας και την πνευματική τους οντότητα. Το ανθρώπινο ένστικτο αντανακλά την αγγελική του διάσταση, ως σκιά, πάνω στους τοίχους της πόλης. Η «ακροβασία» του είδους μας στην βίαιη προσαρμογή της εξέλιξης. Το βίαιο παρελθόν εξαγνίζεται και ψάχνει την λύτρωση, σε ένα ακόμη πιο βίαιο παρόν.

ouranos pano apo tin poli2 cartel

Μία ελεγεία για την ύπαρξη, την αναζήτηση, την αγάπη, τον έρωτα, την απώλεια, τη ζωή. “Ο Ουρανός πάνω από την πόλη” είναι μία πολυπρόσωπη παράσταση, σύγχρονη, στην οποία συμμετέχουν 10 ηθοποιοί, σε σκηνές που εναλλάσσονται με τρόπο καταιγιστικό, σχεδόν
“κινηματογραφικό”. Ο απόλυτα ρεαλιστικός λόγος εναλλάσσεται με τον ποιητικό.

Κάθε τριήμερο θα υπάρχει και ένα διαφορετικό δρώμενο με γνωστούς και νέους καλλιτέχνες (εικαστική έκθεση, χορός, μουσική), το οποίο θα εντάσσεται στην παράσταση χωρίς να την αλλοιώνει, αλλά αντιθέτως αποτελώντας μέρος αυτής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Wim Wenders, Peter Handke, Σοφία Τσάκα
Σκηνοθεσία: Ακίνδυνος Γκίκας

Σκηνικά: Μαρία Αντωνιάδου
Κοστούμια: Μαρία Αντωνιάδου
Φωτισμοί: Φίλιππος Μπουραΐμης

Παίζουν: Στέλιος Ψαρουδάκης, Αφροδίτη Αντωνάκη, Ακίνδυνος Γκίκας, Βάσια Λακουμέντα, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κωνσταντίνα Μatwali Κουτουλάκη, Νίκος Κρίκας, Ειρήνη Χατζηνίκου, Μαρία Αδάμου, Έλενα Δελακούρα

Διάρκεια: 90 λεπτά
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b