MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Σκοτεινή Ανάμνηση

Επιστροφή στα θρίλερ για τον ισπανοχιλιανό Alejandro Amenábar («Tesis», «Οι άλλοι») ύστερα από αρκετά χρόνια με μια ταινία εμπνευσμένη από κάποια περίεργα περιστατικά που συνέβησαν σε κάποιες πόλεις των ΗΠΑ.

Μαρίνα Πυλαρινού

Μινεσότα, 1990. Ο ντετέκτιβ Μπρους Κένερ (Ethan Hawke) ερευνά την υπόθεση της νεαρής Άντζελα (Emma Watson) που κατηγορεί τον πατέρα της για ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Όταν ο τελευταίος ομολογεί στο έγκλημα για το οποίο δεν έχει καμία ανάμνηση, επιστρατεύεται ένας ψυχολόγος για να τον βοηθήσει να ανακτήσει τις καταπιεσμένες του αναμνήσεις. Ένα τρομερό μυστήριο αποκαλύπτεται σιγά σιγά.

Regression 2015 2

Εμπνευσμένη από κύμα συμβάντων τη δεκαετία του ’80 στις ΗΠΑ, η ταινία είναι «αντικατοπτρισμός του κακού και ταυτόχρονα διερεύνηση του μυαλού», όπως αναφέρει ο παραγωγός Φερνάντο Μποβάιρα. Οι αρχικοί ισχυρισμοί στους οποίους βασίστηκε το σενάριο, εμφανίστηκαν μέσα στην αναπτυσσόμενη δύναμη πολιτικής και θρησκείας στις ΗΠΑ, κι αργότερα διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο με τη μορφή της παγκόσμιας συνωμοσίας. «Υπήρξε μία σειρά αληθινών φαινομένων στην οποία η αστυνομική έρευνα, η συμβολή ψυχολόγων και οι δεισιδαιμονίες συνέκλιναν σε μια προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο που ονομάστηκε «Σατανική Τελετουργική Κακοποίηση», αναφέρει ο σκηνοθέτης, ενώ ο πρωταγωνιστής Ethan Hawke λέει: «Η ταινία του Αλεχάντρο κατά κάποιο τρόπο διερευνά γιατί θέλουμε να φοβηθούμε, γιατί μας αρέσει, γιατί το αγαπάμε και το μισούμε ταυτόχρονα, πόσο μεγάλο μέρος της προσωπικότητας μας αποτελούν ο φόβος και οι ενοχές».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Alejandro Amenábar



Διάρκεια: 106'
Σενάριο: Alejandro Amenábar
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b