MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Online στο Θέατρο Olvio

Το Θέατρο Olvio παρουσιάζει από 15 Οκτωβρίου μία παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τίτλο “Online”, η οποία θίγει ένα επίκαιροθέμα όπως είναι η χρήση του διαδικτύου και ο εθισμός σε αυτό, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το ONLINE είναι ένα εικονικό περιβάλλον, ένας διαδικτυακός τόπος, όπου ο καθένας μας, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει φωνή και ελευθερία. Σε αυτό το απεριόριστο πεδίο επικοινωνίας, είναι πολλοί εκείνοι που βρίσκουν διέξοδο για την προσωπική τους έκφραση, διαμορφώνοντας ένα ευρύ πεδίο δράσης, εκμυστήρευσης – προβολής της προσωπικής τους ζωής.

Η εμπιστοσύνη, η φιλία, οι σχέσεις -με την ασφάλεια της απόστασης και της ανωνυμίας- μπορεί να έχουν αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Το αίσθημα ικανοποίησης από την προβολή μας στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει εθιστικό, και η αποσύνδεση να μοιάζει αδύνατη. Ποια είναι τα όρια της χρήσης και πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι αυτά;

* Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα και σε υλικό με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, καθώς και σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

* Στηρίζεται στις απαντήσεις μαθητών Λυκείων και φοιτητών Πανεπιστημίων ενός ερωτηματολογίου που συντάχθηκε (από την ψυχολόγο Έφη Κοττά και από τον σκηνοθέτη της παράστασης.) ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης. Στηρίζεται σε αληθινά περιστατικά ανθρώπων, που έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού.

*Προτεινόμενη παράσταση από το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης

* Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών

*Τη στήριξη του Ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου

* Η παράσταση συστήνεται για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.     

Μετά το τέλος της παράστασης, ακολουθεί συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Ρούφας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ρούφας

Σκηνικά: Στάθης Μήτσιος, Mark Vos
Φωτισμοί: Στάθης Μήτσιος, Mark Vos


Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b