MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Οδύσσεια από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον

Την «Οδύσσεια», θεατρική μεταφορά του ομηρικού έπους, μια παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας, ανεβάζει στις 3 Οκτωβρίου η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
Το έργο παρουσιάζεται σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο Θέατρο «Άνετον», όπου ο Δήμος οργανώνει τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων, κύκλους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για παιδιά και νέους («Κυριακές στο Άνετον»).

Το έργο, που είχε ανεβάσει η Πειραματική Σκηνή και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία και με εμφανίσεις στο εξωτερικό, δεν είναι μια «διασκευή» της «Οδύσσειας» σε θεατρικό έργο, αλλά το «ταξίδι» ενός θιάσου μέσα στο ομηρικό έπος. Η παράσταση ακολουθεί, όσο αυτό είναι δυνατόν, το ομηρικό κείμενο, τα επεισόδια γίνονται θέατρο καθώς αναδύονται μέσα από την αφήγηση του μύθου.

odusseia parastasi2

Η παράσταση δεν φέρνει μόνο τα παιδιά σε επαφή με έναν από τους γοητευτικότερους μύθους της ανθρωπότητας και με ένα μεγάλο ποιητικό κείμενο, αλλά ταυτόχρονα τα εξοικειώνει με τους κώδικες της θεατρικής γλώσσας, δεδομένου ότι είναι μια σπουδή πάνω στη θεατρικότητα, με στοιχεία που παραπέμπουν στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και της δραματοποίησης του αφηγηματικού λόγου. Και όλα αυτά σε ένα θέαμα διασκεδαστικό, ευφάνταστο, γεμάτο εκπλήξεις, με πολλά κωμικά στοιχεία και ζωντανή μουσική. Για όλους αυτούς τους λόγους προσφέρεται πραγματικά για θεατές όλων των ηλικιών.

Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 21.00 το βράδυ, και από την επομένη, 4 Οκτωβρίου, το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί. Προβλέπονται επίσης, τις καθημερινές, πρωινές παραστάσεις για σχολεία. 

Κράτηση θέσεων 10.00-14.00: τις καθημερινές στο 2310860708, τις Κυριακές στο 2310869869. 

odusseia parastasi3

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b