MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν σήμερα, 16 Ιουλίου 1911 – Γεννιέται η “βασίλισσα των χορευτικών μιούζικαλ”, Τζίντζερ Ρότζερς (vid)

Είναι το όνομα που στην συνείδησή μας μπαίνει πάντα δίπλα σε αυτό του Φρεντ Αστέρ. Η Τζίντζερ Ρότζερς γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1911 και έμελλε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές σταρ όλων των εποχών, γοητεύοντας τους θεατές με τη χορευτική της χάρη.

Monopoli Team

Η καριέρα της, όπως συμβαίνει με πολλές διασημότητες, ξεκίνησε από ένα τυχαίο γεγονός: έτυχε να βρεθεί στο κατάλληλο μέρος όταν ένας θίασος χρειάστηκε επειγόντως μια αντικαταστάτρια για ένα μέλος του. Στη συνέχεια κέρδισε ένα διαγωνισμό τσάρλεστον, και όταν στα 17 της παντρεύτηκε έναν ηθοποιό, οι δυο τους εμφανίζονταν ως επιθεωρησιακό ντουέτο. Χώρισαν μετά από λίγους μήνες (η Ρότζερς είχε συνολικά στη ζωή της 5 διαζύγια), και έπειτα περιόδευε με την μητέρα της, της οποίας το βασικό επάγγελμα ήταν σεναριογράφος στο Χόλιγουντ.

037-ginger-rogers-theredlist

Στη συνέχεια απασχολήθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, και το 1929 πρωτοεμφανίστηκε σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ. Έκανε τόσο θετική εντύπωση, που της έδωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ των Άιρα και Τζορτζ Γκέρσουιν με τίτλο “Girl Crazy“. Από τότε άνοιξε ο δρόμος προς τη δόξα. Υπέγραψε συμβόλαιο με την Paramount, και στην καριέρα της συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα studio της εποχής: RKO, Warner Bros., Monogram, Fox, 20th Century Fox, Metro-Goldwyn Mayer, Universal.

026-ginger-rogers-and-fred-astaire-theredlist

Με τον Φρεντ Αστέρ συμπρωταγωνίστησε σε δέκα μιούζικαλ. Οι χορογραφίες τους ως ντουέτο είχαν να επιδείξουν απαράμιλλη γοητεία, καθώς και οι δύο, εκτός από εξαιρετικό χορευτικό ταλέντο, διέθεταν και χάρη, αρετές που τους τοποθέτησαν στο “πάνθεον” της έβδομης τέχνης. Οι μακριές τουαλέτες της που ανέμιζαν στις φιγούρες που εκτελούσε, είναι ένα ακόμα “σήμα κατατεθέν” της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ. Η Ρότζερς όμως εκτός από μιούζικαλ έκανε κι άλλες ταινίες, και δράματα, και κωμωδίες, καθώς διέθετε και υποκριτικό ταλέντο.

">

Το 1941 τιμήθηκε με το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Kitty Foyle (ελληνικός τίτλος: “Το Δράμα Μιας Γυναίκας” – φευ!).

Ginger-Rogers

Η Τζίντζερ Ρότζερς πέθανε το 1995. To Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει τοποθετήσει στο νούμερο 14 στη λίστα με τις 100 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

ginger

Απολαύστε την μαζί με τον Φρεντ Αστέρ, στη θρυλική σκηνή του “Cheek to cheek” από την ταινία “Top Hat” (1935)…

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b