MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Ό, τι απομένει από την Χορογράφο Όλγα Σπυράκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η χορογράφος Όλγα Σπυράκη παρουσιάζει από την Τετάρτη 20 Μαΐου και για μόνο 6 παράστασεις, την παράσταση “Ό, τι απομένει” βασιμένη σε τρία έργα του Μπέκετ, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόκειται για μια κινητική αλφάβητο όπου το κύριο ερώτημα αφορά στη διερεύνηση της αίσθησης της κανονικότητας σε συνθήκες μη κανονικές. Η κίνηση λαμβάνει δράση τη στιγμή που όλες οι λέξεις έχουν αποτύχει. Η παράσταση διερευνά τη δραματουργία του Beckett μέσα από τις συνθήκες της κίνησης και του χορού.

Ό, τι απομένει είναι απόηχοι. Κομμάτια και θραύσματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Εικόνες που συγχέονται στο μυαλό σαν όνειρο. Παγιδευμένοι στην ήρεμη κανονικότητα μιας κόλασης σε επανάληψη, κινούμαστε αέναα παραμένοντας στην απραξία. Ό, τι απομένει από μια εποχή. Ό, τι απομένει από την ίδια μας την ζωή.

Η παράσταση βασίζεται σε τρία έργα του Samuel Beckett: το “Λίκνισμα” (Rockaby), “Όχι Εγώ” (Not I) και τις “Ευτυχισμένες Μέρες” (Happy Days). Το τρίπτυχο αυτών των γυναικείων μονολόγων, έδωσε τη βάση ενός κινητικού υλικού που προκύπτει μέσα από τα συγκεκριμένα κείμενα και σύμφωνα με τη δομή και το ύφος που τα διέπει. Έτσι δομείται μια κινητική αλφάβητος, μέσα από την οποία το κύριο ερώτημα αφορά στη διερεύνηση της αίσθησης της κανονικότητας σε συνθήκες μη κανονικές, μιας αντίφασης που ενυπάρχει ως αίσθηση, τόσο στην έννοια του παραλόγου του Beckett, όσο και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Η κίνηση λαμβάνει δράση τη στιγμή που όλες οι λέξεις έχουν αποτύχει.

Ομάδα SOYUZ СоюЗ (Σογιούζ): Μανιφέστο
Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση, για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, για να ζούμε μαζί με την κοινωνική μας πραγματικότητα, έχοντας επίγνωση της πραγματικότητάς μας, που θέλουμε να αλλάξουμε.
Η ομάδα με τα έργα της επιδιώκει μια συνομιλία με την πραγματικότητα, μια κριτική επανατοποθέτηση απέναντι στη σχέση χορού και κοινωνίας, μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν οι θεατρικές συμβάσεις και η δύναμη της εμπειρίας ενός σκηνικού γεγονότος.

Συντελεστές:
Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη (ομάδα χορού Soyuz)
Ερμηνευτές: Χρύσα Καλλιάφα, Κατερίνα Μπέλλα, Στέλλα Σπύρου
Δραματουργική επίβλεψη: Στεριανή Τσιντζιλώνη
Μουσική: Ανάργυρος Δενιόζος
Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός χορογράφου: Σόνια Ράπτη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Νασσιάκος
Ενδυματολογία: Βασιλική Σύρμα
Σχεδιασμός/κατασκευή μάσκες: Χριστίνα Αναγνώστου
make up artist: Αντιγόνη Ακριτίδου
κατασκευή καρδιάς: Προκόπης Βλασερός
Ψηφιακή εικόνα: Ζέτα Σπυράκη
Λογότυπο ομάδας: Pan Pan (Παναγιώτης Πανταζής)
Φωτογραφίες: Ολίβια Ανθοπούλου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 20, 21 22  και 27, 28 και 29 Μαΐου στις 21.15
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, φοιτητικό/ανεργίας 7€  

Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Όλγα Σπυράκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νασσιάκος


Παίζουν: Χρύσα Καλλιάφα, Κατερίνα Μπέλλα, Στέλλα Σπύρου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b