MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μην παίζεις με τα χώματα στο Θέατρο Ταξίδι Ονείρου

Το Θέατρο Ταξίδι Ονείρου παρουσιάζει από 24 Απριλίου και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, τρεις ιστορίες γυναικών με το ίδιο όνομα, της Στέλλας Βλαχογιάννη και σκηνοθεσία Στάθη Παπουλίδη.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Έλλη (Βίκυ Ζαφειρέλη) μία ώριμη γυναίκα, ζητά απεγνωσμένα πίσω την παιδική της ηλικία, φωνάζοντας στο τώρα «Ιδού εγώ η ωριμότις μου. Τα έβλεπα πλέον όλα τρύπια».

Η Έλλη της δεύτερης ιστορίας (Ευθυμία Σκοπελίτου), πενθεί για τον αυτόχειρα αδελφό της, μονολογώντας μες την πνιγμένη της λύπη, «Να έβλεπα γερμένο το κεφάλι του, πράγμα συνηθισμένο για το Μάνο, αλλά όχι έτσι Παναγία μου… όχι έτσι!».

Η Έλλη της τρίτης πράξης (Μαριαντίνη Καριμάλη ), διανύει χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο της ανακαλώντας μνήμες του παρελθόντος της, από την καθημερινότητα που ζούσε πλάι στους γονείς της, που μόνο ευχάριστες δεν ήταν.

Θα συγκρουστούμε με τον πόνο. Και την αλήθεια του.
«-Τι θα γίνεις εσύ, παιδί μου, όταν μεγαλώσεις, φόνισσα? -Όχι, μαμά, ξένη.»
Θα συναντήσουμε την άγια χρησιμότητα της τρυφερότητας. Την κρυμμένη αισιοδοξία του αυτοσαρκασμού, αλλά και τη δύναμη του κυνισμού.
«Να σας αφήνω τώρα. Χάρηκα που τα είπαμε έτσι από κοντά, τόσα χρόνια ξένοι.»
«Η ζωή δεν είναι αλλού και δεν είναι των άλλων. Η ζωή είναι εδώ και απαιτεί την απόλυτη προσοχή μας».

Στο έργο σίγουρα θα βρει κάποιος ένα κομμάτι τους εαυτού του, μία λέξη που δεν έχει πει, μία σκέψη που έχει κάνει, πράγματα που δεν εκμυστηρεύτηκε ποτέ ούτε σε άλλους, ούτε στον ίδιο του τον εαυτό, ιστορίες που έχουν ειπωθεί, σκέψεις που χαράζουν και τσαλακώνουν την ψυχή.

H Στέλλα Βλαχογιάννη, γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957 και μεγάλωσε στο Μαρούσι και στο Ναύπλιο. Έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά (ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΔΙΦΩΝΟ, ΒΗΜΑgazino, hridanos.gr, ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ κ.α.) ως συντάκτης και αρχισυντάκτης υπογράφοντας δεκάδες άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές για το ελληνικό τραγούδι. Από το 2002 έως τον Ιούνιο του 2013, παρουσίαζε τα μεσάνυχτα κάθε Τετάρτης την ωριαία εκπομπή λόγου, «Ιατρείον Ασμάτων», στο Δεύτερο Πρόγραμμα, 103,7. Έχει συγγράψει τα βιβλία «Η θλίψη του σώματος» (Μικρή Άρκτος, 2003), «Ιατρείον Ασμάτων-αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου» (Μικρή Άρκτος 2005») καθώς και το θεατρικό έργο «Μην παίζεις με τα χώματα» που ανέβηκε την άνοιξη του 2010 στο θέατρο «ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ».Το 2010 εκδίδει και τη δεύτερη ποιητική της συλλογή, «Με λένε θάνατο», από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Παίζουν: Βίκυ Ζαφειρέλη, Ευθυμία Σκοπελίτου, Μαριαντίνη Καριμάλη

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 23, 24, 25 και 26 Απριλίου στις 21.15
Προσέλευση κοινού: 20.45
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 8€, Φοιτητικά, Άνεργοι (Με επίδειξη της κάρτας ανεργίας): 5€
Τηλέφωνο: 6972702870

Θέατρο Ταξίδι Ονείρου
Στεφ. Τάττη 3, πλάι Ι.Ν. Αγ. Σοφίας, Θεσσαλονίκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Στέλλα Βλαχογιάννη
Σκηνοθεσία: Στάθης Παπουλίδης


Παίζουν: Βίκυ Ζαφειρέλη, Ευθυμία Σκοπελίτου, Μαριαντίνη Καριμάλη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b