MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν σήμερα, 19 Απριλίου, πρωτοεμφανίζονται οι Simpsons

Στις 19 Απριλίου 1987, oι Simpsons, ένα δημιούργημα του Matt Groening, ξεκινάει την πρεμιέρα πριν και μετά τις διαφημίσεις ως μορφή ένθτουτου στο εβδομαδιαίο βαριετέ The Tracey Ullman Show, που παρουσίαζε στο δίκτυο Fox η γνωστή τραγουδίστρια της ποπ Tracey Ullman.

author-image Ζurab Sam

Ο Matt Groening ξεκίνησε ως σκιτσογράφος με την εκπόνηση ενός εβδομαδιαίου κόμικ για μια σειρά εφημερίδων, το οποίο ονομαζόταν “Life in Hell” (Η ζωή στην κόλαση). Ο πρωταγωνιστής ήταν Books, ένα κουνέλι, και μέσα από αυτόν απεικόνιζε την σκοτεινή πλευρά της ζωής του. Τα βιβλία από τα πρώτα κινούμενα σχέδια πουλήθηκαν στα βιβλιοπωλεία.

Life in Hell by battybuddy
To “Life in Hell” του Matt Groening

Τότε, μια μέρα, ο Matt δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον James L Books (ο σημερινός συμπαραγωγός του The Simpsons). O James είχε δει την δουλειά του Matt και του ζήτησε να κάνει κάποια animations για την Trace Ullman έτσι ώστε να παρουσιαζόταν η έναρξη και η λήξη των διαφημίσεων μέσω αυτών των κινημένων σχεδίων.

Αρχικά ο Matt σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες από το “Life in Hell” αλλά την τελευταία στιγμή κατάλαβε ότι το να κάνει κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε τους χαρακτήρες. Έτσι, πήρε μολύβι και χαρτί και ξεκίνησε να σχεδιάζει καινούριους χαρακτήρες πρόχειρα: Τους Simpons.
Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν αισθανόταν πολύ δημιουργικός εκείνο το διάστημα και έτσι τα ονόματα που έδωσε τους χαρακτήρες των Simpsons ήταν του πατέρα του Homer, της μητέρας του Margaret ( και έτσι υπέθεσε πως το Marge θα ήταν πιο αστείο όνομα). Επίσης, είχε δυο αδερφές τις Lisa και Maggie και ο βασικός χαρακτήρας ονομάστηκε Bart, από τον αναγραμματισμό του “brat”(παλιόπαιδο).

Simpsons on Tracey Ullman
“The Simpsons” 1987

Το animation και οι φωνές των χαρακτήρων ήταν αρκετά φτωχά σε σχέση με τα πιο πρόσφατα επεισόδια των Simpsons.
«Είχα δώσει στους animators τα προσχέδιά μου με τη σκέψη πως θα τα καθάριζαν… αλλά αυτό που είδα ως αποτέλεσμα ήταν ότι τελικά τα έκαναν χειρότερα» δήλωσε ο Matt.

Τα σόρτς ήταν μεγάλη επιτυχία και το 1989 η Fox ανέθεσε μια ολόκληρη σειρά των 13ων επεισοδίων πλήρους μήκους. Το animation ήταν λιγο αργό αλλά η προβολή ήταν άψογη.
Στην αρχή είχε προγραμματιστεί πως ο Bart θα ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς κι αυτό φαίνεται από τις αρκετές εμφανίσεις το σε πολλά επεισόδια τις πρώτες εποχές.
Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό, επικράτησε ο Homer ως ο αγαπητός του κοινού. Αυτό φάνηκε από τα στατιστικά στοιχεία της εποχής όπου αν συγκρίνουμε την συχνότητα εμφάνισης με τον Bart, ο Homer κατείχε την σκυτάλη.

Σήμερα, τα επεισόδια δεν βασίζονται μόνο γύρω από την οικογένεια των Simpsons. Πολλές φορές τα επεισόδια παρουσιάζουν κι άλλους χαρακτήρες ως μορφή support όπως τα: Hurricane Neddy (Ned Flanders), Worst Episode Ever (Comic Book Guy), και 22 Short Films About Springfield.

Οι Simpsons βρίσκονται στις οθόνες μας για 28 χρόνια και εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα τηλεόρασης.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b