MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Medea – Dark Matter από την ομάδα Conxobanx στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η ελληνική θεατρική ομάδα CONXOBANX παρουσιάζει την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Απριλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την θεατρική παράσταση “MEDEA – DARK MATTER” σε σκηνοθεσία Χρύσας Γεωργαντά, στην ελληνική και ισπανική γλώσσα, σε μια σύγχρονη προσέγγιση.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το περασμένο Μάρτιο στο θέατρο CONDE DUQUE, (www.condeduquemadrid.es) της Μαδρίτης, στα πλαίσια του φεστιβάλ ELLAS CREAN, ( www.ellascrean.com ) μια διοργάνωση της Comunidad de Madrid, και του θεάτρου Conde Duquε. Η μετάφραση του έργου από τα αρχαία ελληνικά είναι του Θεόδωρου Στεφανόπουλου και η απόδοση στα Ισπανικά του Adrian Bautista Gascón. Η παράσταση τελεί υπό την Aιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, της Ισπανικής Πρεσβείας της Αθήνας και του Ινστιτούτου Θερβάντες των Αθηνών. 

“Η προσέγγιση του μύθου της Μήδειας στην παράσταση αυτή εκφράζει την ανάγκη για υπέρβαση για προσφυγή σε αδιαπραγμάτευτες αξίες, όπως η αξία στους όρκους των θεών που επικαλείται, υπερασπίζεται, και μας θυμίζει η Μήδεια, καθώς με την τραγική της πράξη αποσπάται από το χώρο των ανθρώπων και επιστρέφει στον μύθο”.

Συντελεστές:
Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα Conxobanx
Μετάφραση: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Απόδοση στα Ισπανικά: Adrian Bautista Gascon 
Σκηνοθεσία: Χρύσα Γεωργαντά
Μουσική: Kassum Sanogo (live), Τζελίνα Παλλα
Video Art /  Φώτα: Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Τζελίνα Παλλά
Χορογραφία: Marisa Lull

Ερμηνεύουν: (Mήδεια) Marissa Lull, (Ιάσων) Τάσος Νούσιας, (Κρέοντας) Ντίνος Μακρής, (Αιγέας) Κώστας Θεολόγου, (Άγγελος) Αλέξανδρος Βαρθης, (Χορός) Ναταλία Ντάσιου, Χρυσούλα Κορδούλη

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 19 και 20 Απριλίου, στις 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 12€, φοιτητικό 10€
Τηλέφωνο: 2103418579

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος | 
www.mcf.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: θεατρική ομάδα CONXOBANX
Σκηνοθεσία: Χρύσα Γεωργαντά


Παίζουν: Marissa Lull, Τάσος Νούσιας, Ντίνος Μακρής, Κώστας Θεολόγου, Αλέξανδρος Βαρθης, Ναταλία Ντάσιου, Χρυσούλα Κορδούλη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b