MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τελευταία πράξη για τον Rosco των Dukes

Ο James Best, ο πιο ενθουσιώδης και απερίσκεπτος σερίφης της δεκαετίας του 80, άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Απριλίου, σε ηλικία 88 ετών.

author-image Ζurab Sam

Ο αμερικανός ηθοποιός μετρούσε 6 δεκαετίες καριέρας αλλά είναι περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως Rosco P. Coltrane στην τηλεοπτική σειρά του CBS The Dukes of Hazzard, τους θρυλικούς Dukes! Η σειρά ανέδειξε το ταλέντο του Best και πλέον κατείχε τη σκυτάλη για 6 χρόνια στην τηλεόραση.

Το ιδιαίτερο και σκανδαλιάρικο χιούμορ που διέθετε κατόρθωσε να προσελκύσει τους τηλεθεατές. Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει πως η φωνή που υιοθέτησε και τα κωμικά ευρήματα που χρησιμοποιούσε στη σειρά προέκυψαν μετά από τα καθημερινά παιχνίδια που έκανε με τα παιδιά του.


Αργότερα, το 1991, σε αντίθεση με τον, γνωστό σε όλους, κωμικό ρόλο του Rosco, ο Best εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο του NBC στο In the Heat of the Night, ένα τηλεοπτικό αστυνομικό δράμα. Εξοικειωμένος πλέον με τις αστυνομικές σειρές ο Best δίνει στους τηλεθεατές τον καλύτερο εαυτό του.Στη συνέχεια της διαδρομής του απέσπασε το βραβείο Crystal Reel Award για το επεισόδιο για το «Sweet, Sweet Blues», σε σκηνοθεσία του Vincent McEveety.

Δίδαξε για 25 χρονια θέατρο στο Los Angeles αλλά και στο πανεπιστήμιο του Μισισιπή.

rosco2

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b