MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Wisteria Maiden από τον χορογράφο Αντώνη Φωνιαδάκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης, ο διεθνής έλληνας χορογράφος και ιδρυτής της ομάδας Apotosoma Dance Co / Andonis Foniadakis, επέλεξε το Μέγαρο για την πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του νέου πρωτοποριακού έργου του “Wisteria Maiden”. Η χορογραφία, που είναι εμπνευσμένη από το θέατρο της Ιαπωνίας και δανείζεται τον τίτλο της από το ομώνυμο έργο του παραδοσιακού θεάτρου Καμπούκι, ανεβαίνει για τέσσερις παραστάσεις στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, την Τετάρτη 22, την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου στις 21.00.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

H πρωτότυπη ιστορία της “Wisteria Maiden”, διηγείται τον ανεκπλήρωτο έρωτα μιας κοπέλας που κατοικεί μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής και ζωντανεύει με σκοπό να διεκδικήσει εκείνον που ερωτεύεται. Ο νέος, όμως, την απορρίπτει, κι αυτή, απελπισμένη, αποφασίζει να επιστρέψει στον πίνακα για πάντα.

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης εμπνέεται κυρίως από το γεγονός ότι, στο θέατρο Καμπούκι, οι γυναικείοι ρόλοι ενσαρκώνονται από άνδρες ερμηνευτές, τους ονναγκάτα. Ένας ηθοποιός ονναγκάτα ακολουθεί ειδική εκπαίδευση: για παράδειγμα, εξασκείται περπατώντας με ένα χαρτί ανάμεσα στα γόνατά του και καταφέρνει –όπως αναφέρει ο Ρολάν Μπαρτ στο δοκίμιο Η επικράτεια των σημείων– όχι να αντιγράφει τη γυναίκα αλλά να τη σημαίνει.

foniadakis2


Η χορογραφική γλώσσα του Αντώνη Φωνιαδάκη, ο οποίος αποτελεί αντιπροσωπευτική περίπτωση έλληνα χορευτή και χορογράφου με διεθνή καριέρα και αναγνώριση, χαρακτηρίζεται από έντονη σωματικότητα, αισθαντικότητα και συνεχείς εναλλαγές δυναμικής. Η γλώσσα αυτή εμπλουτίστηκε, στο έργο Wisteria Maiden, με επιρροές από το Καμπούκι, το Νο και τις μαριονέτες Μπουνράκου για να δημιουργήσει ένα μοναδικό, ευφάνταστο, κινητικό και εικαστικό σύμπαν, όπου η χορογραφία λειτουργεί ως ιεροτελεστία και μεταλλάσσεται διαρκώς. Στη Wisteria Maiden, η έννοια της μεταμόρφωσης είναι κυρίαρχη, μέσα από την ενσάρκωση των γυναικείων ρόλων από άνδρες ερμηνευτές αλλά και τη χρήση της μάσκας. Η δύναμη της έκφρασης και η ακρίβεια της χειρονομίας, καθώς και η έννοια της μεταμόρφωσης είναι τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν σε μια εικονογραφία που θυμίζει μιαν άλλη αναπαράσταση της φύσης και που αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση του τεχνητού.

Συντελεστές:
Καλλιτεχνικός διευθυντής/χορογράφος: Αντώνης Φωνιαδάκης
Μουσική: Julien Tarride
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Κοστούμια: Τάσος Σωφρονίου
Δραματουργία: Νάσια Φουρτούνη
Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Βοηθός σκηνογράφου: Γιάννης Αρβανίτης
Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Χορεύουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Άρης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Pierre Magendie, Nitsan Margaliot, Armando Disanto, David Essing, Joan Vercoutere

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 19€ (Ζώνη Β) | 30€ (Ζώνη Α) / Ειδικές τιμές: 7€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 12 € (65+, πολύτεκνοι)
Τηλέφωνο: 2107282333

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | www.megaron.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Φωνιαδάκης
Σκηνοθεσία: Αντώνης Φωνιαδάκης


Παίζουν: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Άρης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Pierre Magendie, Nitsan Margaliot, Armando Disanto, David Essing, Joan Vercoutere

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b