MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Tι θα δούμε την επόμενη σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά- Πρόγραμμα παραστάσεων

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Πύλη Πολιτισμού, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή, τον Νίκο Διαμαντή, παρουσιάζει το πρόγραμμα της φετινής σεζόν, αλλά και τους βασικούς άξονες ρεπερτορίου της θεατρικής περιόδου 2015 – 2016, που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, φωτογραφία, εικαστικά και χορό, με στόχο την συνάντηση των τεχνών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόγραμμα Παραστάσεων

ΜΑΡΤΙΟΣ

“Η μητέρα του σκύλου” του Παύλου Μάτεσι σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη | Κεντρική Σκηνή | 20, 21, 22, 23 /3
“Το ξυλάδικο του Βόλου – Διπλό Βιβλίο του Δημήτρη Χατζή” | 25, 26, 27, 28, 29/3

medium

Μικρές Όπερες
Α’ «Αρκούδα» του του William Walton | Φουαγιέ | 30, 31/3
Β’ «Μέντιουμ» του Gian Carlo Μoretti
Γ’ «Η μάντισσα» του Ανρί Σωγκέ από την ομάδα The Medium Project

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

“Αχ! Από την ομάδα Bizoux de Kant17, 18, 19/4 | Σκηνοθεσία Γιάννης Σκουρλέτης
“Θέλω να δω τον Πάπα” |29, 30 /4 και 2, 3, 5, 6, 7 /5 | Εθνική Λυρική Σκηνή 

ΜΑΙΟΣ

stefani

“Το Τρίτο Στεφάνι” του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά | Κεντρική Σκηνή | 1, 2, 3, 4, 5/4 

“Ωραία Ελένη”
του Όφενμπαχ, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ | Θέατρο OLVIO | 9,10 /5 

Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βασικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμοκ ή η ανουσιότητα του να ζείς” Κείμενο- σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου | Θέατρο Τέχνης | 22 – 31/5

ΙΟΥΝΙΟΣ

Φεστιβάλ νεανικής δημιουργίας «INPORT FESTIVAL» | 12, 13, 14 /6

eikastika

Εικαστικά
Έκθεση Χρήστου Μποκόρου | Εγκαίνια Δευτέρα 4 Μαΐου έως Ιούνιο 2015  

Μεγάλη Εβδομάδα
“Το Πάσχα της ζωής μου ….” | Μεγάλη Τρίτη 7 Μαΐου 2015 | Ψίθυροι και εξομολογήσεις. Λογοτέχνες, ποιητές, καλλιτέχνες διαβάζουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κείμενα για το “Πάσχα της ζωής τους” 


Βασικοί άξονες ρεπερτορίου 2015-2016  

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΘΠ

“Φάουστ” του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου | Πρεμιέρα Νοέμβριος 2015  
“Romeo end Juliette” του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου | Πρεμιέρα Φεβρουάριος 2016  

Connections
“Προδοσία” του Χάρολντ Πίντερ,  σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου

“Ρεβεγιόν”, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλέιδη

“…και όταν ξημερώσει, θα βγεις απ’ τα υπόγεια” | Tρείς Ολονυκτίες στα υπόγεια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με τον Κωνσταντίνο Ντέλλα και διαφορετικούς κάθε φορά προσκεκλημένους.

Ολονυκτία πρώτη: Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015 – Παραμονή Χριστουγέννων. “Ξημερώνοντας Η Γέννηση”.
Ολονυκτία δεύτερη: Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 – Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. “Ξημερώνοντας Η Σαρακοστή”.
Ολονυκτία τρίτη: Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 – Μεγάλη Παρασκευή. “Ξημερώνοντας η Πρώτη Ανάσταση”.   

Παιδική Σκηνή
“Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος;” του Λ. Τολστόι, σε σκηνοθεσία Ελένης Ζαραφίδου

Το έργο του Λ. Τολστόι “Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος;” είναι μια αφήγηση, μια ιστορία, “η μεγαλύτερη της παγκόσμιας λογοτεχνίας” κατά τον Τζέιμς Τζόυς, με τη σπάνια αφηγηματική λιτότητά της. Ένα αφήγημα κλασικό όσο και παράδοξα επίκαιρο.   

Εικαστικά
Βιντεο – εγκατάσταση του Χρήστου Χρυσόπουλου με τίτλο [εν][συν]αίσθησις
“Το κόκκινο σαν επανάσταση, σαν έρωτας”, σε σύλληψη και επιμέλεια Μάνου Στεφανίδη | Δεκέμβριος 2015   

Φωτογραφία
Στους χώρους του ΔΘΠ θα παρουσιαστούν τρεις εκθέσεις φωτογραφίας. Η πρώτη σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη είναι η πολύ σημαντική έκθεση της Βούλας Παπαϊωάννου, η δεύτερη είναι η ιστορική έκθεση του Σωκράτη Μαυρομμάτη με τίτλο “η αναστήλωση της Ακρόπολης” και τρίτη η έκθεση της σημαντικής νέας ελληνίδας δημιουργού Έφης Γούση με τίτλο “Weep”.  

Χορός
Μια παράσταση σύγχρονης δημιουργίας χορού και μουσικής, σύμπραξη και συνεργασία των “kyklos Ensemble” με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Δεσύλλα και της Αποστολίας Παπαδαμάκη καλλιτεχνικής διευθυντρίας του χοροθεάτρου “Quasi Stellar”.
 
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για τους/τις μαθητές/τριες των δημοτικών σχολείων της Διεύθυνσης κάθε Πέμπτη 11.00-12.00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τους μαθητές θα υποδέχεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΘΠ κος Νίκος Διαμαντής και οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από την διευθύντρια πολιτισμού κα Ε. Μπαφούνη και τον προϊστάμενο του τμήματος θεάτρων και κινηματογράφων κο Κ. Κουρμουλάκη. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο και να ενημερωθούν για την ιστορία του Πειραιά.

Συνεργασίες
ΤΟ ΔΘΠ θα συνεργασθεί με το Φεστιβάλ Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, τη Λυρική Σκηνή, το Θέατρο Τέχνης, το θέατρο Πορεία, το
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και πολλά άλλα θέατρα ρεπερτορίου. Στόχος είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη ανάμεσα σε φορείς πολιτισμού, θέατρα και άλλους οργανισμούς, όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Θεατρολογικό τμήμα Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ανωτάτη Σχόλη Καλών Τεχνών κ. α, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πνευματικός πυρήνας.

Μουσική
Η αυλαία του ΔΘΠ “Αι νύμφαι ακούουσαι τον Ορφέα” του 1926, η οποία φιλοτεχνήθηκε από το σκηνογράφο Θεόδωρο Αρμενόπουλο, θα τοποθετηθεί ξανά τον Σεπτέμβριο του 2015 και με την ευκαιρία της τοποθέτησης της θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου.

Κινητικότητα
Το ΔΘΠ παρουσιάζει σε ένα κυριακάτικο πρόγραμμα διάρκειας μηνών στις πλατείες του Πειραιά και στις γειτονιές του μικρές παρεμβάσεις με τίτλο ” move up” το πρόγραμμα ξεκινάει από την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα