MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Θυμάμαι στον Πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ

Ο Πολυχώρος ΕΚΣΤΑΝ παρουσιάζει κάθε Κυριακή, το έργο “Θυμάμαι”, της Ελένης Παπαχριστοπούλου, που διηγείται το φόβο, την αγωνία αλλά και το θυμό που άφησαν σ΄ ένα πλήθος ανθρώπων πίσω τους όσοι κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αφηγήσεις ανθρώπων που συγκρατούν στη μνήμη μας τα τελευταία γεγονότα που μοιραστήκαμε και που άλλαξαν βίαια τις ζωές μας.

Από τις εικόνες της Αθήνας που αποτυπώνουν τα ίχνη της καταστροφής που επήλθε στον τόπο μας, στο μαύρο της ΕΡΤ, στα άδεια εργοστάσια, στα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, τις απολύσεις ανθρώπων “χαμηλών προσόντων”, όπως οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, τις διαθεσιμότητες καθηγητών, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, τη μετανάστευση των νέων, την εγκατάλειψη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ως το άκουσμα της σιωπής εκείνων που κατέρρευσαν… Και στη μακρινή, αλλά τόσο κοντινή μας Β.Α Χαλκιδική, εκεί στις Σκουριές, εκείνοι που μάχονται για την ίδια τους την ανθρώπινη ύπαρξη.

“Θέλησα να συγκρατήσω τις λέξεις που μοιραζόμαστε αυτά τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του πλήθους των γεγονότων που έχουν εισβάλλει βίαια στις ζωές μας. Να τις ανασυνθέσω σε αφήγηση-θέατρο. Να συγκρατήσω στη μνήμη μας τα πρόσωπα εκείνα που έχουν χάσει τις δουλειές τους, που έχουν φύγει από τη χώρα, που δεν υπάρχουν πια… αλλά κι αυτούς που συνεχίζουν ν΄ αγωνίζονται για την ίδια τους την ανθρώπινη ύπαρξη. Αφηγήσεις ανθρώπων σε μια Ελλάδα που σπαράζεται από την κρίση. Πώς ν΄αντιμετωπίσουν την άδεια καθημερινότητα…;”
Ελένη Παπαχριστοπούλου

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη “Κατάσταση πολιορκίας” σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη, ερμηνευμένα από τη Νατάσσα Μωϋσόγλου.

Παίζουν: 
Μάριος Τσαμαντιώτης – Φωτεινή Μπιρλή, (Σκηνές από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Φραγκιά ΄Ανθρωποι και σπίτια 1955)
Λευτέρης Αλεξανδρής – Λαμπρινή Λίβα, Χριστίνα Καπράλου – Γιάννης Σταματίου, Ιωάννα Μαργαρίτη – Ευαγγελία Νύκταρη, Ελένη Παπαχριστοπούλου – Παναγιώτης Ξανθόπουλος. Γιώργος Φώσκολος – Παύλος Τάγκας, Νατάσσα Μωϋσόγλου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 19.00
Διάρκεια: 90΄
Τιμή εισιτηρίου: 8€

Τηλέφωνο: 6936614158

Πολυχώρος ΕΚΣΤΑΝ
Καυταντζόγλου 5, Πατήσια

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ελένη Παπαχριστοπούλου


Παίζουν: Μάριος Τσαμαντιώτης, Φωτεινή Μπιρλή, Λευτέρης Αλεξανδρής, Λαμπρινή Λίβα, Χριστίνα Καπράλου, Γιάννης Σταματίου, Ιωάννα Μαργαρίτη, Ευαγγελία Νύκταρη, Ελένη Παπαχριστοπούλου, Παναγιώτης Ξανθόπουλος, Γιώργος Φώσκολος, Παύλος Τάγκας, Νατάσσα Μωϋσόγλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b