MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΟΠΕΡΕΤΑ

Θέλω να δω τον Πάπα! από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο θέατρο Ολύμπια

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, στην πρώτη του συνεργασία με την ΕΛΣ, σκηνοθετεί τη “σκανδαλώδη” οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη “Θέλω να δω τον Πάπα!”, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 14 Φεβρουάριου στο Θέατρο Ολύμπια.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το “Θέλω να δω τον Πάπα!” είναι ένα από τα έργα σύγχρονης αστικής θεματολογίας του Σακελλαρίδη, στα οποία υποσκάπτονται τα θεμέλια της αστικής ζωής, ενώ ασκείται βιτριολική κριτική στο θεσμό της οικογένειας. Ακολουθώντας, βεβαίως, τα πρότυπα του είδους, ο συνθέτης επιδεικνύει ιδιαίτερη μουσικοθεατρική επινοητικότητα στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων που δυναμιτίζουν τις σταθερές της οικογενειακής ζωής.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Παπαϊωάννου από τον ομώνυμο θίασο στις 6 Ιουλίου του 1920 και σημείωσε άμεση επιτυχία, ενώ το ομότιτλο τραγούδι όχι μόνο τραγουδήθηκε, αλλά έγινε και νούμερο επιθεωρήσεων και οπωσδήποτε το μεγάλο σουξέ εκείνης της χρονιάς. Ωστόσο, ήδη από την έναρξη των παραστάσεων υπήρξαν αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία, που διαμαρτυρήθηκε για το σκανδαλιστικό περιεχόμενο της οπερέτας και τη γελοιοποίηση του αρχηγού της. Το αποκορύφωμα της σκανδαλώδους διαδρομής του έργου ήρθε στις 11 Δεκεμβρίου του 1921, όταν το ομότιτλο τραγούδι έγινε αφορμή ενός φόνου μπροστά από την Καθολική Εκκλησία του Πειραιά.

papas2

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας – Γιώργος Αραβίδης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Παίζουν: 
Βαρονάς: Παύλος Μαρόπουλος – Κωστής Ρασιδάκης
Κύριος Λατρούδης: Βαγγέλης Χατζησίμος – Σταμάτης Μπερής
Κυρία Λατρούδη: Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη – Λυδία Αγγελοπούλου
Άννα: Έλενα Κελεσίδη – Δέσποινα Σκαρλάτου
Ανδριανός: Δημήτρης Πακσόγλου – Νίκος Στεφάνου
Ρίτα: Γεωργία Ηλιοπούλου – Μαρία Κόκκα
Δημοσθένης: Θανάσης Δήμου
Ενωματάρχης: Κώστας Ντότσικας – Κώστας Μαυρογένης
Μίμης: Νίκος Τσαούσης – Αναστάσιος Στέλλας
Πέτρος: Μανώλης Λορέντζος – Σταύρος Γιαννούλης

Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ 

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 14, 15, 18, 20, 21, 22 Φεβρουαρίου και 17, 19 Απριλίου στις 20.00 ΟΠΕΡETA
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 25€, 30€, 40€ / Παιδικό και φοιτητικό 15€ / Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 7€, 12€, 20€ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Τηλέφωνο: 2103662100

Η ΕΛΣ θα προσφέρει 150 εισιτήρια στην τιμή των €5 για ανέργους (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας στα ταμεία της ΕΛΣ) στη δεύτερη παράσταση κάθε παραγωγής που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής της η ΕΛΣ προσφέρει μια παράσταση με εισιτήρια μειωμένα κατά 15% σε όλες τις κατηγορίες.
Ισχύει για την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Θέατρο Ολύμπια
Ακαδημίας 59-61, Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θεόφραστος Σακελλαρίδης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου


Παίζουν: Παύλος Μαρόπουλος, Κωστής Ρασιδάκης, Βαγγέλης Χατζησίμος, Σταμάτης Μπερής, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Λυδία Αγγελοπούλου, Έλενα Κελεσίδη, Δέσποινα Σκαρλάτου, Δημήτρης Πακσόγλου, Νίκος Στεφάνου, Γεωργία Ηλιοπούλου, Μαρία Κόκκα, Θανάσης Δήμου, Κώστας Ντότσικας, Κώστας Μαυρογένης, Νίκος Τσαούσης, Αναστάσιος Στέλλας, Μανώλης Λορέντζος, Σταύρος Γιαννούλης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b