MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέθανε ο Ντέμης Ρούσσος

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών, ο διάσημος Έλληνας μουσικός Ντέμης Ρούσσος. Ο Αρτέμιος “Ντέμης” Βεντούρης Ρούσσος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, και ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της «Κρίσης του Σουέζ» το 1956.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Λίγοι είναι οι Έλληνες μουσικοί που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα ελληνικά σύνορα και να κάνουν «διεθνή» καριέρα και ακόμα λιγότεροι αυτοί που κατάφεραν να παραμείνουν επί δεκαετίες στη διεθνή μουσική επικαιρότητα και κάθε τους κίνηση να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Ντέμης Ρούσσος, ήταν ένας πολύ ταλαντούχος τραγουδιστής, και αυτό φάνηκε από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις του στα 17 του χρόνια, με το μουσικό συγκρότημα The Idols. Με την ιδιαίτερη φωνή του και τον μοναδικό τρόπο ερμηνείας του, βοήθησε το συγκρότημα του, τους Aphrodite’s Child να απογειωθεί στα ευρωπαϊκά Charts το 1968, με το δίσκο 666.

Demis-Roussos-Unexpected-Gem-600x400

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Aphrodite’s Child στάθηκαν πολλοί τυχεροί, γιατί κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Rain and Tears», την εποχή που στο Παρίσι είχαν ξεσπάσει οι ταραχές του Μάη του 68, και «έβρεχε δακρυγόνα». Το τραγούδι συνδέθηκε με την εξέγερση και το συγκρότημα έγινε πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη.

roussos ">

Μετά τη διάλυση των Aphrodite’s Child, ο Ντέμης Ρούσσος συνέχισε να ηχογραφεί είτε μόνος του είτε με άλλους μουσικούς όπως ο φίλος του Βαγγέλης Παπαθανασίου, με τον οποίο συνεργάστηκε και στα εκπληκτικά soundtrack των ταινιών Blade Runner και “Οι Δρόμοι της Φωτιάς” που βραβεύτηκε με Oscar.

Τον θάνατο του Ντέμη Ρούσσου δημοσιοποίησε ο Νίκος Αλιάγας με μία λιτή αναφορά στο Twitter:
«Μόλις έμαθα για το θάνατο του φίλου μου Ντέμη Ρούσου, το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής στην Αθήνα. Βαθύτατη λύπη για έναν μεγάλο καλλιτέχνη» .

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b