MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πόσο πιθανό είναι να βρείτε τον τέλειο σύντροφο; ένα online τεστ δινει τις απαντήσεις!

Ποιες είναι οι πιθανότητες να ερωτευτείτε τον κατάλληλο άνθρωπο; Υπάρχει η τέλεια σχέση και ο τέλειος σύντροφος; Απαντήσεις σε αυτές αλλά και σε άλλες προσωπικές ερωτήσεις δίνει η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία Nanaya που με βασικό σύνθημα τη φράση «Προβλέψτε το μέλλον της ερωτικής ζωής σας» και τη βοήθεια ενός αλγόριθμου, προβλέπει πόσο πιθανό είναι να βρείτε αν δεν έχετε ήδη βρει το ιδανικό για εσάς ταίρι.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μέσω της νέας διαδικτυακής εφαρμογής ο ενδιαφερόμενος χρήστης συμμετέχει σε ένα λεπτομερές τεστ προσωπικότητας αναλύοντας τις πιθανότητες που έχει να βρει τον έρωτα της ζωής του. Σημειώνοντας διαδικτυακά τις προτιμήσεις του σχετικά με τον ιδανικό για εκείνο ερωτικό σύντροφο, ο ενδιαφερόμενος απαντά σε ερωτήσεις όπως: «σας αρέσει να μιλάτε με ξένους;», «πόσους καλούς φίλους έχετε;», «θα βγαίνατε ραντεβού με κάποιον από τη δουλειά σας;», «πόσο τυχεροί είστε;».

Η εφαρμοργή που βασίζεται στις εξελιγμένες στατιστικές μεθόδους ενός αλγόριθμου, που ήδη αξιοποιούνται στα χρηματοοικονομικά, στις επιχειρήσεις και στην επιστημονική έρευνα, αξιολογεί τις πληροφορίες, επισημαίνοντας το “τμήμα” του πληθυσμού που ταιριάζει με τον χαρακτήρα και τις προτιμήσεις του χρήστη.

Το Nanaya εμφανίζει πίνακες με διάφορα «σκορ» για τον κάθε χρήστη, όπως πόσο επιλεκτικός (και δύσκολος), καθώς και ένα γράφημα με τις πιθανότητες να πέσει πάνω στον έρωτα της ζωής του τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, στο τελικό αποτέλεσμα του αλγόριθμου λαμβάνεται υπόψη και το πόσο εύκολα κανείς γνωρίζει νέους ανθρώπους ή πόσο “σπιτόγατος” είναι ο χρήστης, γεγονός που μειώνει μαθηματικά τις πιθανότητες να βρει το «έτερον ήμισυ».

Εμπνευστής και δημιουργός του Nanaya είναι ο μηχανικός Ρασίντ Αμινί, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει τον αλγόριθμο λίγους μήνες αφότου χώρισε την φίλη του με την οποία είχαν δίχρονη σχέση. Ο Ρασίντ Αμινί, ο οποίος παλιότερα εργαζόταν σε διαστημικά προγράμματα της NASA, θέλησε σύμφωνα με το New Scientist: “να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρίσκουν πιο ταιριαστό σύντροφο, ιδίως αν πρόκειται να δεσμευτούν μακροχρόνια σε ένα γάμο, μέσα “από ένα online «εργαλείο», που θα τους δείχνει την αλήθεια χωρίς να καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες και έτσι απογοητεύονται υπερβολικά”, ενώ όπως ο ίδιος παραδέχτηκε: “είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάχνει κανείς αλγόριθμους για τους ανθρώπους παρά για το διάστημα!”.

Αν και η ιστοσελίδα διευκρινίζει εξαρχής πως “δεν υπάρχει ο τέλειος σύντροφος ή η τέλεια σχέση”, πολλοί είναι εκείνοι οι ψυχολόγοι που αντιμετώπισαν επιφυλακτικά την εφαρμογή αμφισβητώντας το κατά πόσο ένα λογισμικό μπορεί όντως να προβλέψει την μελλοντική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων.

Αν θέλετε και εσείς να κάνετα το τεστ, πατήστε εδώ.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b