MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αξέχαστα – cult προεκλογικά σποτάκια

Ενόψει της πιο σύντομης εκλογικής περιόδου των τελευταίων ετών, και δώδεκα ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, διαδίκτυο και τηλεοπτικοί δέκτες έχουν κατακλυστεί από τις “ευρηματικές” προεκλογικές καμπάνιες των υποψήφιων κομματικών σχημάτων, διεκδικώντας με κάθε τρόπο τη ψήφο των Ελλήνων.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η αλήθεια είναι πως ανέκαθεν πριν από κάθε αδυσώπητο εκλογικό αγώνα, τα κόμματα δημιουργούσαν ασύλληπτα προεκλογικά σποτάκια, που έταζαν πολλά στο όνομα της πολιτικής αναμέτρησης! Και ποιος δεν θα ήθελε να γνωρίσει τους δημιουργούς των ακόλουθων βίντεο που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όρια της γελοιότητας, και να στοιχειώσουν μια και καλή τη μνήμη μας. Σίγουρα δεν μπορoύμε να τα χωρέσουμε όλα αλλά ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο cult προεκλογικά σποτ ολων των εποχών:

ΝΔ
"> 
">
">
ΠΑΣΟΚ
"> 
"> 

ΛΑΟΣ
"> 

ΚΚΕ
"> 
"> 

Ένωση Κεντρώων
"> 

Ακολουθούν οι φετινές πολιτικές διαφημίσεις. Ξεκινώντας από το κυβερνών κόμμα, δείτε τα προεκλογικά σποτ των υποψήφιων κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου: 

ΝΔ
"> 
«Για να παίξει μπάλα μια χώρα, όπως και μια ομάδα, πρέπει να έχει γήπεδο. Και εμείς της το φτιάχνουμε το γήπεδο. Καινούργιο.» αναφέρει στο σποτ της Νέας Δημοκρατίας ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που έτυχε να φτάσει στα πόδια του η μπάλα μίας παρέας παιδιών, με τα οποία τελικά συνομιλεί για το σχέδιο διάσωσης της χώρας. Μετά το τηλεοπτικό σποτ της κυβέρνησης με τίτλο “Εμείς φτιάχνουμε το γήπεδο” ακολούθησαν δύο ακόμη νέα προεκλογικά σποτ, το ένα εξ αυτών, με τίτλο “" target="_blank">Η ασφάλεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη“, αναφερόμενο στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, καθώς και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αστυνομία, ενώ το άλλο, με τίτλο “" target="_blank">Ψηφίζουμε για να χτίσουμε“, σχολιάζει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι οι αγορές “θα χορεύουν πεντοζάλη”.

ΣΥΡΙΖΑ
"> 
Πιο δυναμικός και σίγουρος μοιάζει ο Αλέξης Τσίπρας που ενόψει του εκλογικού αγώνα της 25ης Ιανουαρίου, προτίμησε να κυκλοφορήσει μόνο ένα σποτάκι με τίτλο “Ηome is on way”, και σε αγγλικούς υπότιτλους, με πρωταγωνιστή τον ίδιο από την ομιλία του κ.Τσίπρα στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος. Το σποτάκι που ανήρτησε μέσω Twitter ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη, συνοδεύτηκε από σχόλιο του ίδιου: «Για τους υποστηρικτές μας και τους φίλους μας από όλο τον κόσμο: Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία: Η ελπίδα έρχεται». 

ΠΑΣΟΚ
"> 
«Κρατάμε ψηλά την εθνική προσπάθεια, την ευθύνη, την αλήθεια, τη σταθερότητα, την Ελλάδα…» τονίζει το σύντομο πρώτο προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, της “δημοκρατικής παράταξης” όπως αναφέρεται στο βίντεο.

ΚΚΕ
" style="line-height: 15.8079996109009px;"> 
Βαρύ ζεϊμπέκικο, Μανώλης Λιδάκης, Άκης Πάνου, Στράτος Διονυσίου και αποσπάσματα από ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά. Κάπως έτσι ξεκινά το προεκλογικό βίντεο του ΚΚΕ που παρουσιάζει τις κάλπικες υποσχέσεις των δύο αντρών, καλώντας το λαό να στηρίξει το ΚΚΕ για να «μην ξεγελάσουν και πάλι το λαό». Στο ίδιο πνεύμα το ΚΚΕ κυκλοφόρησε και ένα " target="_blank" style="line-height: 15.8079996109009px;">νέο σπότ καλέσματος του λαού για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη 2015.

ΑΝΕΛ
"> 
Οι απανταχού νέοι φαίνεται πως έχουν την τιμητική τους στις φετινές προεκλογικές καμπάνιες, όπως δίδαξε και το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας. Στον ίδιο δρόμο κινήθηκε και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρωταγωνιστή τον κατά γενική ομολογία χαριτωμένο μικρό Αλέξη (όνομα τυχαίο;… δε νομίζω) και το τρένο του. Φυσικά στο σποτάκι η παρουσία του Πάνου Καμμένου ως εγγυητής της σταθερότητας της χώρας μέσω του συμβολισμού του παιδικού παιχνιδιού ήταν καθοριστική και “αναγκαία”! Θα μπορούσε βέβαια να έλειπε η τελευταία σκηνή όπου η μητέρα του μικρού Αλέξη εμφανίζεται με την σουρεάλ ατάκα “Αλέξη ξεκόλλα” -ποια μάνα λέει ξεκόλλα;;;-. Εντούτοις, το κόμμα του κ.Καμμένου δε σταμάτησε εκεί, αλλά κυκλοφόρησε ακόμη δέκα διαφορετικά προεκλογικά σποτ με θέμα τις… μαντινάδες! Ενδεικτικά:
">" style="line-height: 15.8079996109009px;"> 
" target="_blank">
Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα κρητικής απήχησης σποτάκια, εδώ.
 
ΤΕΛΕΙΑ 
">  
Στη δημοσιότητα έδωσε το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του κόμματός του, ο Απόστολος Γκλέτσος με μόνο πρωταγωνιστή τον ίδιο. Με κεντρικό σύνθημα «Τελεία και Πράξη» το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τη δράση του ως δήμαρχος Στυλίδας, μεταξύ αυτών και το πιάσιμο του Σταυρού στα Θεοφάνεια. 

EXTRA BONUS!
Μια υποψήφια που αξίζει την προσοχή σας και την … ψήφο σας!

">">

">



Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b