MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
09
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
All the Colors of the Dark
Arabian Nights
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
How to Shoot a Ghost
Inception
KinoFest στην Αθήνα
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Old boy
O χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο
Rosemary
SOS
Sirât
Stray Kids: The dominATE Experience
The Greek Experiment
The loner
Vampyr
Yunan
Ένα απλό ατύχημα
Αίμα και μαύρη δαντέλα
Αγάπη για τον Ερωτα
Αγιος Παΐσιος
Αλέξανδρος ο Μακεδών
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανακόντα
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Βιριδιάνα
Βοήθεια!
Βουγονία
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Εκτός εαυτού
Επιστροφή στην πατρίδα
Επιστροφή στο Silent Hill
Ετοιμη για όλα
Ζουζούνια (μεταγλωττισμένο)
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η θυσία
Η καρδιά του ταύρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάποτε στη Γάζα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κλείδωσες; Οι άγνωστοι 3
Μέρες οργής
Μίστερ Κλάιν
Ματαντόρ
Μια μάχη μετά την άλλη
Μια μορφή στο παράθυρο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Λέων της Πεντέλης
Ο Σημαδεμένος
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο ήχος της πτώσης
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο θρύλος του κάστρου Σουράμ
Οι δικοί μου άνθρωποι
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο ξένος
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Πρωινή περίπολος
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σας πιστεύουμε
Σατανάδες της ακολασίας
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα ονειροζωάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Χαμίνι
Το ήσυχο κορίτσι
Το καταφύγιο
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το πουλί με τα κρυσταλλένια φτερά
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρήμα της οργής
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Τα Μυστικά Του Δάσους

Η Σταχτοπούτα, η Ραπουνζέλ, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Τζακ κι η φασολιά, σε ένα μουσικό παραμύθι από το Hollywood με μεγάλα αστέρια του σινεμά. “Τα Μυστικά του Δάσους” είναι μια υπερπαραγωγή της Disney, που αναβιώνει με χιούμορ το μύθο των μιούζικαλ.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-fullstars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 125'
Μαρίνα Πυλαρινού

Πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο θεατρικό μιούζικαλ του Broadway, μεταφέρεται πλέον στη μεγάλη οθόνη για συνδυάσει τη μαγεία πολλών παραμυθιών μαζί με την ομορφιά της μουσικής. 

Πριν από δώδεκα χρόνια, μετά την επιτυχία-φαινόμενο της κινηματογραφικής μεταφοράς του μιούζικαλ Chicago (που απέσπασε 6 Όσκαρ, ανάμεσα στο οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας), ο σκηνοθέτης Rob Marshall συναντήθηκε με τον Stephen Sondheim και εξέφρασε το ενδιαφέρον του να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική εκδοχή μιας από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του συνθέτη. Στην κορυφή της λίστας του Sondheim δεν ήταν άλλο από το Into the Woods/Τα Μυστικά του Δάσους, μια από τις πιο αναγνωρισμένες και καυστικές δουλειές του, που θεώρησε ότι του ταιριάζει γάντι.

Το αποτέλεσμα ήταν η Disney να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ανατρεπτικό και πολυβραβευμένο μιούζικαλ του Broadway σε σκηνοθεσία του Rob Marshall (Chicago) και με πρωταγωνιστές μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood.

Ο βασικός σκοπός του έργου είναι να δει με μία σύγχρονη ματιά τα κλασικά παραμύθια. Αυτό φαίνεται περισσότερο από κάθε τι άλλο στο ότι πυρήνης της ιστορίας είναι η προσπάθεια ενός Φούρναρη και της Γυναίκας του να αποκτήσουν ένα παιδί. Ένα πρόβλημα, που αγγίζει τόσα σύγχρονα ζευγάρια! Αν στην εποχή μας αυτό λύνεται κυρίως με ιατρικούς τρόπους, στη μαγική εποχή των παραμυθιών και του “Μυστικά του Δάσους” θα έπρεπε κανείς να απευθυνθεί σε μία μάγισσα. Κι η Μάγισσα του Παραμυθιού δεν ζητάει απλά πράγματα, αλλά τους περνάει διαρκώς από νέες δοκιμασίες. Μέσα από αυτές τις δοκιμασίες, η ζωή του ζευγαριού συνδέεται απρόσμενα με τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς του. Ακόμα κι ο πρίγκιπας του παραμυθιού θυμίζει ποπ σταρ ή τραγουδιστή σε boy band.

Στην ταινία συμμετέχουν κορυφαίοι ηθοποιοί, όπως η Meryl Streep, ο Johnny Depp, η Emily Blunt, ο James Corden και η Anna Kendrick με την σπάνια φωνή, οι οποίοι υποδύονται διαφορετικούς χαρακτήρες των αδερφών Γκριμ σε μια χιουμοριστική ιστορία, που μπλέκει πρόσωπα και καταστάσεις αγαπημένων παραμυθιών. Οι ηθοποιοί τα πηγαίνουν πολύ καλά τόσο στην ερμηνεία, όσο και στο τραγούδι.

Το μιούζικαλ είναι πολύ πρωτότυπο για παιδικό παραμύθι, ακόμα και για μιούζικαλ. Θα έλεγα ότι είναι πιο σύγχρονο και πιο ενήλικο από τα κλασικά μιούζικαλ- ένα μιούζικαλ για το κοινό του 21ου αιώνα, με έξυπνους διαλόγους και ιστορίες, ενώ τα εφέ και η δράση δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις σημερινές περιπέτειες και τις ταινίες φανταστικού. Στο μόνο που υστερεί σε σχέση με τις κλασικές ταινίες μιούζικαλ, είναι το ότι η μουσική του δεν έχει τις ξεχωριστές μελωδίες, που θα της θυμάσαι για πολύ καιρό. Δεν υπάρχει στην ταινία ένα τραγούδι σαν το Singing in the rain, ή το Ηard knock life, το Εντελβάις (από τη Μελωδία της ευτυχίας) ή όπως αμέτρητα ακόμα τέτοια αξέχαστα τραγούδια σε διάσημα μιούζικαλ. Στα “Μυστικά του Δάσους”, η μουσική απλά ντύνει τους στίχους, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις μελωδίες. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Είναι ένα χαριτωμένο έργο με ιδιαίτερα φρέσκια ματιά, για τα δεδομένα του Hollywood, που αποδεικνύει πόσο μεγάλη παράδοση έχουν στα μιούζικαλ οι Αμερικάνοι. Μια ταινία που κλείνει το μάτι στο θεατή, αντιμετωπίζοντας με αρκετό χιούμορ τόσο το είδος του μιούζικαλ όσο και τα αγαπημένα παραμύθια.

Γιώργος Σμυρνής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Τα Μυστικά Του Δάσους/ Into the woods
Σκηνοθεσία: Rob Marshall
Σενάριο: James Lapine

Παίζουν: Anna Kendrick, Meryl Streep, Chris Pine, Johnny Depp

Διάρκεια: 125'
Χώρα: ΗΠΑ
Έτος: 2014

Rating: 4
Περισσότερα από CINEMA