MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Άκου: θέατρο για βρέφη 1-3 ετών από την Ξένια Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα

To Θέατρο Πόρτα που εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία το “Θέατρο για βρέφη” στο ελληνικό κοινό συνεχίζει τη νέα αυτή παράδοση με την παράσταση “Άκου” της Ξένιας Καλογεροπούλου, και μετά το Πάσχα από τις 18 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένα παιδί και μια μελωδία. Το παιδί ξυπνάει, γιατί η μελωδία που τον συνόδευε, παύει. Ξυπνάει και παλεύει να τη θυμηθεί, να την ξαναφέρει πίσω, να την ανασυνθέσει. Αλλιώς το παιδί δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί. Κι ένα μεγάλο “ταξίδι” ξεκινάει.

Μετά από τη χαρά που μας έδωσαν το “Ελα, έλα” και το “Πού είναι;” έπρεπε να βρούμε κάτι καινούριο και διαφορετικό που να ενδιαφέρει εξ’ ίσου το βρεφικό μας κοινό. Την ιδέα μού την έδωσαν δυο στιγμές από το “Πού είναι;” Στιγμές όπου τα μωρά έμεναν άφωνα και μαγεμένα ακούγοντας απλώς κάποιες νότες μουσικής ή κάποιους ήχους. Έτσι σκέφτηκα πως το επόμενο θέαμα θα έπρεπε να λέγεται “Άκου” και να βασίζεται σε ήχους και σε μουσική. Όπως παρακολουθούσαν τα μωρά την ανάγκη μιας ηρωίδας να πιάσει το φεγγάρι ή μιας άλλης να ξαναδεί τη μαμά της, τώρα το θέμα να είναι η ανάγκη ενός παιδιού να ξαναβρεί μια μελωδία που το μάγεψε φευγαλέα κι ύστερα χάθηκε. Ο Δημήτρης Καραντζάς και ο Κορνήλιος Σελαμσής αγκάλιασαν την ιδέα μου με ενθουσιασμό και φτιάχνουν τώρα τη δική τους εκδοχή που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.” – Ξένια Καλογεροπούλου

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Σκηνικά–Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Βουδούρης

> Θέατρο για βρέφη: 1–3 χρόνων <

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 11.00 και 12.00
Τιμή Εισητηρίου: 8€
Διάρκεια: 35 λεπτά 
Τηλ: 210771133

Θέατρο Πόρτα
Μεσογείων 59, Αθήνα | www.porta-theatre.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς


Παίζουν: Κωνσταντίνος Βουδούρης

Διάρκεια: 35 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 8€
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b