MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαριόν Κοτιγιάρ: Καλύτερη Ευρωπαία ηθοποιός για το 2014

«Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού σινεμά στέφθηκε η Μαριόν Κοτιγιάρ στην Εθνική Όπερα στη Ρίγα της Λετονίας, στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Kαλύτερη ευρωπαία ηθοποιός για το 2014 ανακηρύχθηκε η γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ στα 27α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, χάρη στο ρόλο της στην ταινία «Δύο ημέρες, μια νύχτα» των αδελφών Dardenne.

Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού έλαβε ο Τίμοθι Σπολ για το βιογραφικό δράμα «Mr Turner» του Άγγλου δημιουργού Μάικ Λι, ενώ το τιμητικό βραβείο της φετινής απονομής δόθηκε στη βετεράνο Βελγίδα σκηνοθέτρια Ανιές Βαρντά. Βραβείο επιτεύγματος απέσπασε και ο Βρετανός σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στην Ορλεάνη, στους κόλπους μιας οικογένειας καλλιτεχνών. Η μητέρα της είναι κωμικός και ο πατέρας της σκηνοθέτης. Επίσης, και οι δύο διδάσκουν τη δραματική τέχνη. Έχει δύο δίδυμους μικρότερους αδερφούς, τον Κουέντιν και τον Γκιγιόμ, ο πρώτος γλύπτης και ζωγράφος και ο δεύτερος συγγραφέας. Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός έχει λάβει το Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Βραβείο BAFTA, όλα για την ερμηνεία της στην ταινία του 2007 «Ζωή σαν τριαντάφυλλο», όπου υποδύθηκε την Εντίθ Πιαφ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b