MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα επτά πιο ακριβά σίριαλ στην ιστορία της τηλεόρασης!

Τα τηλεοπτικά σίριαλ τα τελευταία χρόνια αποτελούν αξιοσέβαστο κομμάτι της κυρίαρχης παγκοσμίως αμερικανικής showbiz, που ανταγωνίζεται στα ίσια την κινηματογραφική “βιομηχανία” του Hollywood. Έτσι, πολλοί κινηματογραφικοί αστέρες (όπως ο Kevin Spacey ή ο Matthew McConnaughey) εμφανίζονται σε σίριαλ και πολλοί σταρ των σίριαλ (πχ Jennifer Aniston) κάνουν μετά μεγάλη καριέρα στο σινεμά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η τεράστια επιτυχία των σίριαλ εκτόξευσε τα κασέ των ηθοποιών, με αποτέλεσμα να ανέβει δραματικά το κόστος κάθε επεισοδίου. Επίσης, φιλόδοξες σειρές εποχής ή σειρές του φανταστικού, όπως το Game of Thrones, με πολλά ιστορικά στοιχεία εποχής, έχουν μεγάλο κόστος εξαιτίας των εντυπωσιακών σκηνικών. Αν προσθέσουμε σε αυτά και τα ειδικά ψηφιακά εφέ σε ευφάνταστες σειρές, όπως το Fringe και το Lost καταλαβαίνουμε ότι ένα επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς στις ΗΠΑ, μπορεί πολλές φορές να είναι εξίσου ακριβό ή και ακριβότερο από μια κινηματογραφική ταινία. 

Τα πιο ακριβά σίριαλ στην τηλεόραση ανά επεισόδιο είναι τα εξής:

1. Τα φιλαράκια- 10 εκατ. δολάρια 

Η σειρά επί δέκα χρόνια έκανε τεράστια επιτυχία. Το αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευθεί το κασέ των πρωταγωνιστών. Από την τρίτη σεζόν οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer μαζί απαίτησαν αύξηση των αποδοχών τους, που εκτόξευσε το κόστος της σειράς στα 10 εκατ. δολάρια ανά επεισόδιο.

2. Rome- 9 εκατ. δολάρια
1 rome
Οι σειρές εποχής με τα σκηνικά και τα κοστούμια κοστίζουν. Η σειρά του HBO  που παρουσίαζε την ιστορία της Ρώμης παίχθηκε από το 2005 ως το 2007, αλλά δεν συνεχίστηκε άλλη χρονιά, λόγω του τεράστιου κόστους.

3. Game of Thrones- 6 εκατ. δολάρια
1 game of thrones tv series
Δεν είναι ακριβώς σειρά εποχής, αλλά ανήκει στο είδος του φανταστικού. Ωστόσο, τα κοστούμια και τα κτήρια παραπέμπουν στην εποχή του Μεσαίωνα. Το σίριαλ του HBO έχει μεγάλο κόστος, λόγω των σκηνικών και των εξαιρετικών (αλλά ακριβών) επιλογών στις τοποθεσίες για γύρισμα (η σειρά γυρίζεται σε όλο τον κόσμο). Το κόστος κάθε επεισοδίου υπολογίζεται στα 6 εκατ. ενώ μόνο ο πιλότος υπολογίζεται ότι κόστισε από 5 ως 10 εκατ. δολάρια.

4. Boardwalk Empire – 5 εκατ. δολάρια
1Boardwalk-Empire
Η σειρά εποχής με θέμα τη Μαφία στις ΗΠΑ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης αποδείχθηκε επίσης πολύ ακριβή. Μόνο ο πιλότος κόστισε 18 εκατ. ενώ ανά επεισόδιο το κόστος φτάνει τα 5 εκατ. δολάρια.

5. Deadwood- 4,5 εκατ. δολάρια
1-deadwood
Σειρά εποχής κι αυτή του HBO στην Αμερική των τελών του 19ου αιώνα, που προβλήθηκε από το 2004 ως το 2006. Η πανάκριβη σειρά κέρδισε 5 Emmys το 2005 για την υψηλή της ποιότητα.

6- 7. Fringe και Lost –  4 εκατ. δολάρια
1 lost
Μεταξύ του Fringe (Fox) και του Lost (ABC), υπάρχει ισοπαλία στο κόστος. Και τα δύο σίριαλ έχουν στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Το Fringe (2008-2013) σύμφωνα με τους συντελεστές του Fox, το 2012 ήταν πια πολύ ακριβό και δεν έβγαζε κέρδη. Από την πλευρά του, το Lost είχε πολύ μεγάλο κόστος ανά επεισόδιο, κυρίως λόγω του μεγάλου καστ της σειράς.

Πηγή: wallstcheatsheet.com

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b