MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο – Transitions 2.Latin America στη Στέγη

“Το παρελθόν είναι ένα ζώο αλλόκοτο”, σφοδρό και αποκαλυπτικό, συγκινητικό και σαρκαστικό, ξέφρενα αστείο αλλά και πικρόχολο, ένα οργισμένο πορτραίτο της γενιάς που έζησε την κρίση της Αργεντινής αναφέρεται στο έργο του Mariano Pensotti, όπου παρουσιάζει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Κεντρική Σκηνή) στις 26 και 27 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Transitions 2.Latin America.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η ιστορία
Αργεντινή, 1999. Τέσσερις νέοι στέκουν σαστισμένοι μπροστά στο τέλος των ουτοπιών. Η πορεία της ζωής τους θα καθοριστεί από την οικονομική και θεσμική χρεοκοπία της χώρας τους. Αποχαιρετώντας το όνειρο για μια καριέρα κινηματογραφιστή, ο Μάριο θα γυρίζει δευτεροκλασάτα διαφημιστικά σποτ. Η Λόρα, ξεχνώντας την μποέμικη ζωή στο Παρίσι, θα εργαστεί σε ένα θεματικό πάρκο. Η Βίκυ θα ανακαλύψει πως ο πατέρας της έχει μια κρυφή παράλληλη οικογένεια και ο Πάμπλο θα βρεθεί να έχει στην κατοχή του ένα… κομμένο χέρι.

Σε μια περιστρεφόμενη σκηνή που στροβιλίζεται στο χωροχρόνο με τη λογική του καρουζέλ, οι ήρωες του διακεκριμένου δραματουργού και σκηνοθέτη συνειδητοποιούν πως, κάθε φορά που μιλούν για τον εαυτό τους, κατασκευάζουν εκ νέου την ταυτότητά τους. Η ύπαρξή τους οικοδομείται πάνω στην ίδια την αφήγησή της και το παρελθόν μοιάζει με ένα αλλόκοτο ζώο που αλλάζει μορφές κάθε φορά που ανατρέχει κανείς σε αυτό. Μια επική αφήγηση, στα πρότυπα της ανθρώπινης κωμωδίας του Μπαλζάκ, εκτυλίσσεται επί σκηνής με νεωτερικούς όρους: με ένα κινηματογραφικό μοντάζ στο ύφος της Nouvelle Vague και υπό τους ήχους ακουσμάτων εναλλακτικής ροκ.

Συντελεστές:
Κείμενο & Σκηνοθεσία: Mariano Pensotti
Σχεδιασμός Σκηνικών & Κοστουμιών: Mariana Tirantte
Σχεδιασμός Φωτισμών: Matías Sendón
Μουσική: Diego Vainer
Βοηθός Σκηνοθέτη: Leandro Orellano
Χειρισμός φωτισμών: Alejandro Le Roux
Ηχοληψία: Ernesto Fara
Τεχνική βοήθεια: José Ansaldo
Εκτελεστική διεύθυνση παραγωγής: Florencia Wasser
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Παραγωγή περιοδείας: Ligne Directe / Judith Martin (www.lignedirecte.net)
Ερμηνεύουν: Santiago Gobernori, Javier Lorenzo, Pilar Gamboa, María Ines Sancerni

Διάρκεια: 110 λεπτά 
Εισιτήρια: 3-10€ και δράσεις με ελεύθερη είσοδο
Στις 26/11 θα ακολουθήσει συζήτηση μετά την παράσταση.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b