MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ερωτική αλληλογραφία της Marilyn Monroe βγαίνει στο σφυρί…

Σε δημοπρασία από τον οίκο Julien του Μπέβερλι Χιλς, θα πουληθούν τα 300 αυθεντικά γράμματα με παραλήπτη το πιο θρυλικό σύμβολο του σεξ του Χόλιγουντ. Ο λόγος για τη Μέριλιν Μονρόε και τις ερωτικές επιστολές που λάμβανε από διάσημους συντρόφους της.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

“Σ’ αγαπώ και θέλω να είμαι μαζί σου”, γράφει σ’ ένα από τα γράμματά του ο μύθος του μπέιζμπολ, Τζο Ντιμάτζιο. Το γράμμα χρονολογείται το 1954, λίγους μήνες μετά την κατάθεση διαζυγίου από τη Μέριλιν. Πικραμένος προσπαθεί να την μεταπείσει, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει τίποτα που θέλω περισσότερο από το να ανακτήσω την εμπιστοσύνη σου στο πρόσωπό μου. Η καρδιά μου ραγίζει ακόμη πιο πολύ όταν σε βλέπω να κλαις μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους”, συνοψίζει μετανιωμένος σε ένα από τα γράμματα του, αναφερόμενος στο ότι ο ίδιος έμαθε για το διαζύγιο μέσα από δήλωσή της στην τηλεόραση. Σημειώνεται πως ο Ντιμάτζιο είναι ο άνθρωπος που πήγαινε λουλούδια στον τάφο της ακόμα και 20 χρόνια μετά τον θάνατό της.

Joe DiMaggio Marilyn Monroe

Η συλλογή που θα δημοπρατηθεί περιλαμβάνει και γράμματα φίλων της, όπως του Κλαρκ Γκέιμπλ, του Κάρι Γκραντ και της Τζέιν Ράσελ, η οποία στην αλληλογραφία της προς τη Μονρόε κάνει έκκληση μέσα σε 10 χειρόγραφες σελίδες να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον γάμο της με τον Ντιμάτζιο.

Οι ερωτικές επιστολές με παραλήπτρια τη Μέριλιν Μονρό

Μεταξύ των 300 επιστολών, βρίσκεται και το ερωτικό γράμμα του τρίτου και τελευταίου άντρα της, Άρθουρ Μίλερ: “Αν ποτέ σ’ έχω κάνει να κλάψεις, ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο, σε παρακαλώ συγχώρα με, τέλειο κορίτσι μου. Σ’ αγαπώ”.

O επιμελητής της συλλογής, Μάρτιν Νόλαν που ανέλαβε να οργανώσει τις επιστολές, δήλωσε: “Σε πιάνει ρίγος όταν διαβάζεις μερικά από τα γράμματα και βλέπεις την οικειότητα και την προσωπική φύση σε αυτά”. Όπως εκτιμά, ο ιδιοκτήτης της δημοπρασίας τα κομμάτια της συλλογής θα μπορούσαν να φτάσουν το 1 εκατομμύριο δολάρια ή και περισσότερο, υπενθυμίζοντας την δημοπρασία μιας υδατογραφίας της Μονρόε, που προοριζόταν να δοθεί στον Πρόεδρο Τζον Κένεντι, πριν εννέα χρόνια, η οποία έφτασε τα 80.000 δολάρια!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b