MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η μητέρα του σκύλου του Παύλου Μάτεσι στο Σύγχρονο Θέατρο

Το πολυβραβευμένο και μεταφρασμένο σε περισσότερες από 13 γλώσσες μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι, που εκδόθηκε το 1990, ανεβαίνει στη σκηνή του Σύγχρονου θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη με τη Δήμητρα Χατούπη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μαρίνα Πυλαρινού

Ο Σταύρος Τσακίρης αναλαμβάνει να μεταφέρει στο θέατρο το σπουδαίο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι έχοντας στη διάθεσή του ένα εξαιρετικό σύνολο ηθοποιών, ενώ η Δήμητρα Χατούπη να «ζωντανέψει» την κεντρική ηρωίδα, πλαισιωμένη από εννέα αξιόλογους ηθοποιούς.

Η Ραραού, απόμαχη ηθοποιός των μπουλουκιών, «μεγάλη φίρμα της επιθεώρησης» όπως η ίδια αυτοσυστήνεται, ξεδιπλώνει μπροστά μας τη ζωή της και μαζί με αυτή κομμάτια από την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την κατοχή και μετά. Η πορεία της ζωντανεύει στη σκηνή  μέσα από φλας μπακ εικόνων μιας κοινωνίας που προσπαθεί να τα «βολέψει» σε συνθήκες ανέχειας. Αλήθειες και ψέματα γίνονται ένα, καθώς η Ραραού ξαναφτιάχνει κάθε φορά την ιστορία της από την αρχή σε μια διαρκή μάχη επιβίωσης, ακροβατώντας ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό.

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή
Δραματολόγος: Δήμητρα Πετροπούλου
Κινησιολογία: Γιάννης Αντωνίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά

Στο ρόλο της ΡΑΡΑΟΥ: η Δήμητρα Χατούπη
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Γιαλελής, Γιάννης Δρίτσας, Χρήστος Ευθυμίου, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Κριεζή, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Έφη Ρευματά, Μαριαλένα Ροζάκη.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 19:30, Παρασκευή 21:00,
Σάββατο 18:00, 21:00, Κυριακή 19:30

Τιμές Εισιτηρίων: 20€, 15€ (απογ), 10€ (μειωμένο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Παύλου Μάτεσι
Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης


Παίζουν: Δήμητρα Χατούπη, Νίκος Γιαλελής, Γιάννης Δρίτσας, Χρήστος Ευθυμίου, Ηλίας Ζερβός, Στεφανία Κριεζή, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Τζίνη Παπαδοπούλου, Έφη Ρευματά, Μαριαλένα Ροζάκη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b