MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο δικηγόρος Ντάροου με τον Σ.Φασουλή στο Θέατρο Δημήτρης Χορν

Με τον καθηλωτικό μονόλογο «Ο δικηγόρος Ντάροου» του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς, ο Σταμάτης Φασουλής, από τη σκηνή του Θεάτρου Δημήτρης Χορν, μας συστήνει τον αμερικανό δικηγόρο Κλάρενς Ντάροου, μια δυναμική προσωπικότητα που αναλάμβανε την υπεράσπιση όσων κανείς άλλος δεν ήθελε: των άπορων, των καταπιεσμένων και των θυμάτων προκατάληψης.

Monopoli Team

Στην ελληνική μεταφορά του έργου τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Χατζόπουλος.

Πρόκειται για ένα ρόλο-σταθμό, που πρωτοερμήνευσε το 1974 ο Χένρι Φόντα, ενώ μόλις φέτος την άνοιξη, ο Κέβιν Σπέισυ έδωσε μ’ αυτόν την αποχαιρετιστήρια παράστασή του από τη σκηνή του Old Vic Theater του Λονδίνου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Στην Ελλάδα, τον έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ο Τίτος Βανδής και ο Γιώργος Φούντας.

Ο Κλάρενς Ντάροου (1857 – 1938) υπήρξε ένας θρύλος για την αμερικανική Δικαιοσύνη, πνεύμα αδάμαστο και φλογερός υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων, σε μια εποχή δύσκολη και σκληρή σαν τη δική μας. Ήταν πάντα στο πλευρό όσων, με το αίμα τους, μάχονταν να κατακτήσουν αυτά τα δικαιώματα που σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε. Είχε θέσει σκοπό της ζωής του την κατάργηση της θανατικής ποινής, υπερασπίζοντας με πάθος την προστασία της ελευθερίας της σκέψης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γόνος ενός ζευγαριού με φιλελεύθερες ιδέες σε μια επαρχιακή πόλη του Οχάιο, έμαθε να παίρνει πάντα το μέρος των αδυνάτων και υποστήριζε σθεναρά ότι η πραγματική αιτία του εγκλήματος είναι η φτώχεια και η άγνοια.
Συνδέθηκε με πολύ σημαντικές δίκες, όπως η «Δίκη των Πιθήκων» όπου στο εδώλιο κάθισε… η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Αυτή η εμβληματική προσωπικότητα στάθηκε έμπνευση για πολλά θεατρικά έργα και ταινίες. Στην οθόνη την υποδύθηκαν ηθοποιοί όπως ο Όρσον Ουέλς (1959), ο Σπένσερ Τρέισι (1960), ο Κέβιν Σπέισι (1991) και ο Τζακ Λέμον (1999).

Στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, ενώ οι πρόβες προχωρούν με εντατικό ρυθμό, ο Μανόλης Παντελιδάκης, που υπογράφει τη σκηνογραφία, επεκτείνει τη σκηνή και μέσα στην πλατεία του θεάτρου, για να φέρει τον ηθοποιό ανάμεσα στους θεατές. Ο Σταμάτης Φασουλής λέει χαρακτηριστικά, για το νέο του θεατρικό εγχείρημα: «Ο Ντάροου απευθύνεται στο κοινό, άλλοτε σαν να είναι οι ένορκοι, άλλοτε σαν να είναι ο δημόσιος κατήγορος και άλλοτε σαν να είναι ο πρόεδρος. Τα χιλιάδες πρόσωπα που παίζουν είναι αόρατα. Το θέμα στον ηθοποιό είναι να τα κάνει ορατά και μόνο από τον τρόπο που τους μιλάει».

Συντελεστές:
Απόδοση: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Τον δικηγόρο Ντάροου ερμηνεύει ο Σταμάτης Φασουλής.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη & Κυριακή 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Τετάρτη & Πέμπτη: Πλατεία 17€, Εξώστης 15€
Παρασκευή: 15€
Σάββατο & Κυριακή: Πλατεία 20€, Εξώστης 18€

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:
Στο τηλέφωνο 211 1000 365

Θέατρο Δημήτρης Χορν
Αμερικής 10, Αθήνα
Τ. 2103612500

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς
Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος


Παίζουν: Σταμάτης Φασουλής

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b