MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με πέντε παραστάσεις φέτος η δυναμική νεανική ομάδα 4Frontal

Οι 4Frontal είναι μία από τις πιο δυναμικές νεανικές ομάδες στο χώρο του θεάτρου. Η θεατρική ομάδα φέτος θα παρουσιάσει πέντε παραστάσεις σε δύο θέατρα, το θέατρο του Νέου Κόσμου και το Bios. Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η περσινή της επιτυχία “Ο Μουνής”, που επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

-Mετά την περσινή του επιτυχία Ο Μουνής” μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, από τις 11 Οκτωβρίου. 

Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας κάπου στην δεκαετία της Αλλαγής, ένα παρ’ ολίγον φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμέ­νου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μια τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ του γιου του Μπερ­δούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχ­πίνας της Ανθής συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή. Μιας ιστορίας ακραίας και απόκοσμα βίαιης.

Σκηνοθεσία : Παντελής Δεντάκης, Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη.

Οι παραστάσεις του “Μουνή” ανεβαίνουν Σαββάτο 19.00. Κυριακή 21.30

-Στην  Κεντρική Σκηνή από τις 19 Οκτωβρίου θα ανέβει η παράσταση “Φάουστ …εγώ μέσα στον κόσμο που ζω“. Ο Φάουστ ολοκληρώνει την τριλογία της ουτοπίας, που ξεκίνησε με τους Όρνιθες και συνεχίστηκε με το Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Μετά τον διαφωτισμό, τον αιώνα της λογικής και των άπειρων δυνατοτήτων, εμφανίζεται μια δυστοπία : αυτά που ξέρουμε δεν αρκούν, οι πόλεις που ζούμε δεν είναι δίκαιες, ο κόσμος γύρω μας μοιάζει ακατανόητος. Και αυτά οδηγούν στο μόνιμο δίλημμα: να δράσω ή να μείνω απαθής;

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Αριστέα Σταφυλαράκη.

Κάθε 
Κυριακή 16.00

-Επίσης, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου του Νέου Κόσμου, από τις 16 Νοεμβρίου θα ανέβει η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε διασκευή για εφήβους
1antigoni
Η ευθύνη του ανθρώπου ως μέλους μιας ισόνομης πολιτείας, η αναζήτηση και η απόδοση του δικαίου, οι συνέπειες των πράξεων, η ορμή της νεότητας, τα όρια της κοινωνίας, θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο από την αρχή του συνειδη­τού του βίου, θα ζωντανέ­ψουν από το σχολικό βιβλίο στη σκηνή του θεάτρου.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Αριστέα Σταφυλαράκη.
Κάθε Κυριακή 16.00

-Βασισμένη στο κείμενο του Ερβέ Λε Τελιέ η παράσταση των 4Frontal Όλα τα μανιτάρια τρώγονται (αν και ορισμένα μόνο μία φορά)”, από τις 20 Φεβρουαρίου του 2015 θα ανέβει στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου . Όπως και στον “Μουνή”, έτσι και σε αυτή την παράσταση την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Παντελής Δεντάκης. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη.
Παραστάσεις: Τετάρτη έως Σάββατο 21.15/Κυριακή 19.00

ΣΤΟ BIOS

-Παράλληλα, η ομάδα 4Frontal ανεβάζει το κλασικό αριστούργημα του Μπύχνερ “Βόυτσεκ” από ττις 11 Δεκεμβρίου στο Bios. Έξι ηθοποιοί υπό τους ήχους της μουσικής ενός DJ στήνουν ένα ξέφρενο πάρτυ για να γιορτάσουν το θάνατο της λογικής. Τη στιγμή που το μυαλό θολώνει. Τη στιγμή που η λογική παραχωρεί τη θέση της στο έγκλημα.Τη στιγμή που το χέρι σφίγγει τη λαβή του μαχαιριού. Τη στιγμή που η ζωή μετατρέπεται σε ένα τρομερό πάρτυ χωρίς αύριο. Και είμαστε όλοι καλεσμένοι.
Σκηνοθεσία, Δραματουργία : Σταύρος Γιαννουλάδης, Κατερίνα Γιαννοπούλου. Παίζουν: Θανάσης Ζερίτης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Γιώργος Κισσανδράκης, Αποστόλης Κουτσιανικούλης, Βιβή Πέτση, Πάνος Τοψίδης

BIOS Main

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b