MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κέιτ Μπλάνσετ: Αν κάποιος ρωτήσει ”τι θα γίνεις μ’ ένα πτυχίο στις τέχνες”, απαντήστε “τι θα απογίνω, χωρίς αυτό;”

Την Κέιτ Μπλάνσετ τίμησε τo πανεπιστήμιο της γενέτειρας πόλης της, Macquarie University που εδρεύει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, με αφορμή τη σπουδαία προσφορά της στο κινηματογράφο και το θέατρο. Η ηθοποιός που μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δύο όσκαρ, τρεις σφαίρες και πολλά ακόμα βραβεία, ξεχώρισε για άλλη μια φορά χάρη υπερασπίζοντας την αξία της τέχνης.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

“Υποκλίνομαι στις θυσίες, τα ξενύχτια, το διάβασμα, τον κόπο και τη δουλειά που εσείς κάνατε για να κατακτήσετε αυτόν τον τίτλο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι εμένα μου προσφέρεται κάτι για το οποίο εσείς μοχθήσατε και είμαι ευγνώμων για αυτό…” δήλωσε η Cate Blanchett, όταν ανέβηκε για να λάβει το τιμής ένεκεν συμβολικό πτυχίο.

Η επιτυχημένη ηθοποιός συνέχισε δίνοντας ένα ξεχωριστό λόγο για τη σημασία της τέχνης στην καθημερινότητα της ανθρωπότητας, απευθυνόμενη σε όλους τους αλαζόνες που απορρίπτουν επιδεικτικά τη σημασία της.

10641193 699012256849737 5391615112505920712 n

“Η τέχνη είναι ο λόγος που επιβιώνουμε. Ο λόγος για τον οποίο δουλεύουμε όλη την εβδομάδα. Αυτό που μας κάνει να ονειρευόμαστε, ο κρίκος που μας ενώνει, το συστατικό που κάνει τους ανθρώπους… ανθρώπους. Αυτή εδώ η αίθουσα είναι γεμάτη με εκατοντάδες απόφοιτους διαφορετικών επαγγελματικών προσδιορισμών, επαγγέλματα που μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε, να αλλάξουμε, να αναπτύξουμε τον κόσμο. Όμως θα ήθελα να σας πω ότι η τέχνη ήταν, είναι και θα είναι η πρωταρχική ορμή του ανθρώπου για να ανακαλύψει το μέλλον του… Οπότε θυμηθείτε το αυτό όταν σας ζητηθεί να στηρίξετε τις τέχνες στις κοινότητές σας. Ή όταν κάποιος αλαζονικά σας ρωτήσει: “τι θα γίνεις δηλαδή μ’ ένα πτυχίο στις τέχνες;” Απαντήστε του: “τι θα απογίνω, χωρίς αυτό;”…”

dr cate blanchette3

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b