MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Προγράμματα για δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προσφέρεται άψογα για δημιουργική απασχόληση. Θεατρικό παιχνίδι, μουσικά όργανα, μαθήματα ζωγραφικής και άσκηση. Ανακαλύψτε τις ιδιαίτερες δεξιότητες των παιδιών σας, επιτρέποντας τους να εκτονωθούν δημιουργικά. Εμείς, ερευνήσαμε και συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες εξωσχολικές προτάσεις επιμόρφωσης για παιδιά, εσείς μένει να τις δοκιμάσετε.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ζωγραφική

Το εργαστήριο “χρώμα” διοργανώνει μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Στόχος είναι η δυνατότητα αφομοίωσης των κανόνων της εικαστικής γλώσσας, εργαλείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους στο μέλλον επιλέξουν να ασχοληθούν με ένα εικαστικό επάγγελμα, ή σε αυτούς, που απλά η τέχνη, αποτελεί ένα δημιουργικό ενδιαφέρον. Με μαθήματα αναλόγως με την ηλικία του κάθε μαθητή διδάσκονται διάφορες τεχνικές χρωμάτων (ακουαρέλα, ακρυλικά, μολύβι, κάρβουνο, μελάνι), κατασκευές και χειροτεχνίες (πηλός, διακοσμητικά αντικείμενα, κολλάζ). Ιnfo: Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 46-48, Μαρίνα Ζέας, ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Τηλ.: 210 45 300 73. Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί γονείς και παιδιά στα Σαββατοκύριακα εικαστικά εργαστήρια που διοργανώνει. Τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν με τεχνικές και χρώματα, να ανακαλύψουν ιστορίες από το παρελθόν και θα φτιάξουν μικρά έργα τέχνης. Info: εδώ.

theatriko paixnidi 1Θεατρικό παιχνίδι

Θέατρο της Ημέρας (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 210-6929090, 210-6995777)
Θεατρικά εργαστήρια και θεατρικό παιχνίδι διοργανώνει το Θέατρο της Ημέρας, κάθε Παρασκευή απόγευμα, για παιδιά από δυόμισι έως δώδεκα ετών και εφήβους. Μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου. Η συμμετοχή στο εργαστήριο της Παρασκευής κοστίζει 8€ για κάθε παιδί –ή 7€, αν είναι δύο αδέρφια. Ιnfo: εδώ.

Θέατρο Πόρτα (Μελίνας Μερκούρη 54, Κολωνάκι, τηλ: 210-3249829)
Το Εργαστήρι του Θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου συνθέτει πρόγραμμα σπουδών οκτάμηνων τμημάτων, περιλαμβάνοντας εργαστήρια προσαρμογής και καλλιέργειας της δυναμικής της ομάδας και του ατόμου μέσα από δράσεις, ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, παιχνίδια ρόλων και ιστορίες-παραμύθια επιλεγμένα για αυτό το σκοπό. Τον κύκλο της εμβάθυνσης, επεξεργασίας ιδεών και σκέψεων μέσα από την εκπαιδευτική διάσταση του “Δράματος” και το Θέατρο. Τον κύκλο της κινητικής έκφρασης και του ρυθμού του λόγου και της κίνησης. Για τα μικρότερα παιδιά φιλοξενεί ειδική μουσικοκινητική ενότητα, ενώ για τα μεγαλύτερα, κύκλους που αφορούν στην σκηνογραφία, την ενδυματολογία, την λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Info: εδώ.

Μουσική

My Playce (Αδριανείου 44, Ψυχικό τηλ. 210 6727630, και Εκάλης 37, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 8076110)
Από 16 μηνών έως 3 ετών, τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τους ήχους, τη σιωπή και να συνθέτουν τη δική τους μουσική. Κάθε μικρός συνθέτης έχει την ευκαιρία να νιώσει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, μιας και δεν υπάρχει λάθος και σωστό στη μουσική δημιουργία. Ενεργοποιεί τις αισθήσεις του μέσα από όλες τις δημιουργικές τέχνες και με τη βοήθεια των πρώτων του μουσικών οργάνων μαθαίνει να λειτουργεί ομαδικά, συνδυαστικά και να εκφράζεται μουσικά. Info: εδώ.

Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Με το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» για βρέφη, νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας, καλωσορίζει το φθινόπωρο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας στα διάφορα παραρτήματα (κέντρο Αθήνας, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Κηφισιά, Μελίσσια, Νέα Σμύρνη, Πειραιάς, Αιγάλεω, Χαριλάου Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα). Τα μαθήματα προϋποθέτουν τη συμμετοχή του κηδεμόνα, το κόστος δε ξεπερνά τα 60€ το μήνα, ενώ το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα είναι δωρεάν. Info: εδώ.

Εργαστήρι Ψυχοκινητικής (Γαρυττού 166Β, Κοντόπευκο, Αγία Παρασκευή, τηλ. 213 0050089)
Κινητικές δραστηριότητες, σωματικές εμπειρίες και πολύ παιχνίδι. Το εργαστήρι ψυχοκινητικής απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που έχουν ανάγκη την κίνηση ως μέσο ανάπτυξης και έκφρασης, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που έχουν ανάγκη την κίνηση ως μέσο θεραπείας και ψυχαγωγίας, μαμάδες που έχουν τη διάθεση να παίξουν με τα παιδιά τους, ενήλικες που θέλουν να κινηθούν και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και τον εαυτό τους. Info: εδώ.

Δημιουργική γραφήpaidi

Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη, διοργανώνει ο Πολυχώρος Μεταίχμιο. Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα. Info: Ημερομηνίες: Σάββατο 4 και 18 Οκτωβρίου, 8 και 22 Νοεμβρίου, 6 και 20 Δεκεμβρίου 2014. Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις). Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00

Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να αναπτύξει τη δημιουργική του διάθεση που θα το οδηγήσει στο να ανακαλύψει τη δική του μοναδική φωνή και στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής “Tabula rasa“. Τα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά στην έκφραση μέσα σε μια πολύ υποστηρικτική ατμόσφαιρα. Σκοπός είναι η αξιοποίηση της φαντασίας τους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών. Info: εδώ.

Yoga για παιδιά

Anahat Yoga Center (Ολυμπίας 16, Αργυρούπολη, τηλ. 210 99 67 757)
Τα μαθήματα γιόγκα για παιδιά στο Anahat Yoga Center ενσταλάζουν στο παιδί όλες τις θετικές αξίες της γιόγκα, ενώ συγχρόνως πλάθουν το σώμα και του νου του. Εμπνευσμένες από τη φύση (το δέντρο, τις στάσεις των ζώων), οι ασκήσεις διατηρούν την ελαστικότητα του σώματος και αποκαλύπτουν στο παιδί όλη τη φυσική ομορφιά και σοφία που μας περιβάλλει. Το παιδί μαθαίνει να χαλαρώνει, να εστιάζει την προσοχή του, να συγκεντρώνει τη σκέψη του και να ηρεμεί, πολύτιμα εφόδια για το σχολείο, αλλά και για μια ζωή. Info: εδώ.

Athens Yoga (Λουίζης Ριανκούρ 65, τηλ.: 21 3038 3611)
Γιόγκα για παιδιά και εφήβους μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσικοκινητική έκφραση. Παιδιά και έφηβοι μπορούν να χαλαρώσουν μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, τραγούδι, ιστορίες και έκφραση συναισθημάτων. Στα μαθήματα γιόγκα ταυτόχρονα τα παιδιά και οι έφηβοι μαθαίνουν τεχνικές αναπνοής και κίνησης του σώματος που θα τους είναι χρήσιμα για μια ζωή. Info: εδώ.

Κυριακές για μικρούς επιστήμονες

Από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, το Μουσείο Πειραμάτων προσκαλεί τους μικρούς επιστήμονες σε εκπαιδευτικά προγράμματα πειραμάτων με ηλεκτρικά κυκλώματα και μαγνήτες, οπτικής, ηλεκτροστατικών κεραυνών, χημείας και ρομπότ. Info: εδώ.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b