MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Leonardo DiCaprio: Ζητά απ’ τους ηγέτες να προστατεύσουν το περιβάλλον

Ο Leonardo DiCaprio μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμα το πολυπόθητο Όσκαρ, αλλά με τις δραστηριότητες του για το περιβάλλον τιμήθηκε με το σημαντικό Βραβείο του Παγκόσμιου Πολίτη Clinton.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μιλώντας στην 10η Συνάντηση Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Clinton στην Νέα Υόρκη και παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει πλέον και γένια, μίλησε σε μια ομάδα υψηλών προσκεκλημένων. Έχοντας επικεντρώσει τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες στην διάσωση του πλανήτη, ο ηθοποιός μίλησε για την κλιματική αλλαγή κι έκανε λόγο για “μια πραγματική και τρομακτική κρίση”, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση την βιωσιμότητα του πλανήτη. 

Χαρακτήρισε ακόμα γελοίο το γεγονός ότι μόλις το 3% των φιλανθρωπικών ποσών πηγαίνει στην προστασία του περιβάλλοντος. Και ζήτησε από τους παγκόσμιους ηγέτες και φυλανθρώπους να βάλουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην κορυφή της ανθρωπιστικής ατζέντας. Μαζί, όπως λέει ο ηθοποιός, μπορούν να βρεθούν οι τρόποι, ώστε να υπάρξει σταθεροποίηση του κλίματος για κάθε μορφή ζωής στην γη. 

Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, χρειάζεται, σύμφωνα με τον DiCaprio παγκόσμια κινητοποίηση, η μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία. “Πρέπει να υπερβούμε πολιτιστικά, θρησκευτικά και πολιτικά όρια. Αλλά τα καλά νέα είναι πως οι λύσεις είναι έτοιμες και υπάρχουν ηγέτες, όπως αυτοί που βρίσκονται εδώ, που δεν κρύβονται από την κρίση, αλλά μπορούν να υψώσουν το ανάστημα τους και να συνεισφέρουν.”

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b