MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ιστορικό

Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ στο Χυτήριο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ” σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου και Δημήτρη Μοθωναίου θα παρουσιαστεί στο αθηναϊκό κοινό από τις 11 Οκτωβρίου 2014 μέχρι και τον Απρίλιο του 2015 στο θέατρο Χυτήριο (πρωινά για σχολεία- Βραδινές Παρασκευή στις 8.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή στις 6.30 μ.μ.)

author-image Γιώργος Σμυρνής

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών μετά τη Βίβλο. Την ίδια σαρωτική επιτυχία έχει και το ομώνυμο θεατρικό έργο όποτε και όπου ανέβει στο θέατρο. Στο παρελθόν η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε γνωστή αθηναϊκή σκηνή σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου – Δημήτρη Μοθωναίου και έτσι επιλέχθηκε να παρουσιαστεί εκ νέου στο θέατρο Χυτήριο τη φετινή σεζόν 2014-15 σε νέα σκηνοθετική προσέγγιση και με καινούριο cast.

Βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φρανκφούρτη, το έργο των Φράνσες Γκούντριχ και Αλμπερτ Χάκετ παραμένει ένα έργο διαχρονικό που συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας. Η πρώτη του έκδοση πραγματοποιήθηκε το 1947 στην Ολλανδία και το 1952 στην Αμερική. Από τότε μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα.
Το θεατρικό έργο είναι ένα έργο – ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεη το 1955 και αποτέλεσε κορυφαία στιγμή στην καριέρα των συγγραφέων του που τιμήθηκαν με βραβεία Tony, Pulitzer και το βραβείο της Ενωσης Θεατρικών Κριτικών Νέας Υόρκης.

Οι παραστάσεις του σε όλον τον κόσμο ήταν πάντοτε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός με τεράστια εμπορική επιτυχία. Στην Ελλάδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1955 με τον Κώστα Μουσούρη και τη νεαρή τότε Αντιγόνη Βαλάκου και το 1994 με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Ελένη Κούρκουλα.

Το έργο απευθύνεται και στο μαθητικό – φοιτητικό κοινό, ενώ η διδασκαλία αποσπασμάτων στη λογοτεχνία του Γυμνασίου και η αναφορά στο πρόσωπο της Άννας Φρανκ στους μαθητές Λυκείου, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς να έχουν ως προτεραιότητά τους την παρακολούθηση της συγκεκριμένης παράστασης. Παράλληλα αποτελεί επιλογή κάθε οικογένειας που θέλει να παρακολουθήσει καλό θέατρο και ταυτόχρονα ένα έργο – σύμβολο. Το έργο είναι αδιαμφισβήτητα επίκαιρο και γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο στις μέρες μας δίνοντας μαθήματα ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοεν
Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου/ Δημήτρης Μοθωναίος
Σκηνικά/ Κουστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Oττό Φρανκ: Γιάννης Νταλιάνης
Ήντιθ Φρανκ: Κερασία Σαμαρά
Μάργκο Φρανκ: Μαρία Μοσχούρη
Μιπ Γκις: Μάρλεν Σαϊτη
Πήτερ Βαν Ντάαν: Δημήτρης Μαχαίρας
Πετρονέλα Βαν Ντάαν: Τζούλη Σούμα
Χέρμαν Βαν Ντάαν: Χάρης Σώζος
Κύριος Ντάσσελ: Σαράντος Γεωγλερής
Στο ρόλο της Άννα Φρανκ: η Σταυρούλα Μάκρα

Τιμές εισιτηρίων
18 € κανονικό, 15€ φοιτητικό και 12€ ανέργων
(για τις πρωινές παραστάσεις, σε συνεννόηση με τα σχολεία)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άννα Φρανκ
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοεν


Παίζουν: Oττό Φρανκ: Γιάννης Νταλιάνης Ήντιθ Φρανκ: Κερασία Σαμαρά Μάργκο Φρανκ: Μαρία Μοσχούρη Μιπ Γκις: Μάρλεν Σαϊτη Πήτερ Βαν Ντάαν: Δημήτρης Μαχαίρας Πετρονέλα Βαν Ντάαν: Τζούλη Σούμα Χέρμαν Βαν Ντάαν: Χάρης Σώζος Κύριος Ντάσσελ: Σαράντος Γεωγλερής Στο ρόλο της Άννα Φρανκ: η Σταυρούλα Μάκρα

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μίσος: Το Theaterhaus Jena στο Θέατρο Τέχνης με μια νέα σκηνική ανάγνωση της ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O Yann Marussich στο Θέατρο NOŪS με την τελετουργική performance «AGOKWA»
ΘΕΑΤΡΟ
Το Σποτ, του Ζήση Ρούμπου για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο Άλσος ΔΕΗ
Θεατρικά Νέα
Λυσιστράτη: Μια κωμική όπερα δια χειρός Σταμάτη Κραουνάκη στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Οutliers: Το νέο χορογραφικό έργο των arisandmartha στο opbo studio
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχάγγελος της Κρήτης: Η παράσταση για τη ζωή του Νίκου Ξυλούρη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Σταθμός Ω: Ένα νέο ελληνικό έργο του Γιώργου Χριστοδούλου στο Εθνικό
Θεατρικά Νέα
A Biographical Wardrobe: Στο Onassis Ready, η Τίλντα Σουίντον αφηγείται τη ζωή της μέσα από μια εκλεκτική συλλογή ρούχων
ΘΕΑΤΡΟ
Μια Καινούργια Ομορφιά: Μια παράσταση-εγκατάσταση της Ομάδας Θεάτρου Όπερα στο Πάνω Σπίτι
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole