MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σύλληψη με εντολή της ΑΕΠΙ διέκοψε τη συναυλία του Haig Yazdjian

Μια αναπάντεχη σύλληψη διαδραματίστηκε στη συναυλία του Haig Yazdjian, στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του θεάτρου Γιάννης Σωμαράκης συνελήφθη μετά από καταγγελία και διακοπή της συναυλίας από την ΑΕΠΙ, για δικαιώματα που δεν είχαν πληρωθεί.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Όλες οι συναυλίες που γίνονται στο Θέατρο των Αγρών συνηθίζουν να έχουν συμβολικό ή προαιρετικό αντίτιμο, με μοναδικό σκοπό να καθίσταται προσιτή η πρόσβαση σε όλους όσους δεν μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για ένα θέαμα. Ωστόσο, όσα συνέβησαν στη συναυλία του Haig Yazdjian στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι, το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου, σε κοινή θέα, προκάλεσαν δικαιολογημένα αντιδράσεις.

Αφορμή για τη σύλληψη του κ. Σωμαράκη στάθηκε ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας, διασκευασμένο στα ελληνικά. Ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ κατήγγειλε στους αστυνομικούς τα δικαιώματα που δεν είχαν πληρωθεί, με αποτέλεσμα την διακοπή της συναυλίας.

Η σχετική ανακοίνωση του Θεάτρου των Αγρών στο προφίλ της σελίδας στο facebook έγραψε:

“Μια συναυλία απόψε στο Θέατρο των Αγρών μετατράπηκε σε ρεσιτάλ ασυδοσίας της ΑΕΠΙ η οποία έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου Γιάννης Σωμαράκης στο Κυπαρίσσι επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα δικαιώματα για… ένα τραγούδι!

Η ΑΕΠΙ και ίσως και άλλοι που ενοχλήθηκαν από το προαιρετικό αντίτιμο απόψε έβαλαν χειροπέδες όχι στο ιδιοκτήτη αλλά στον πολιτισμό του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το τραγούδι που στάθηκε αφορμή να συλληφθεί η ψυχή του Θεάτρου των Αγρών ήταν ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας που έχει διασκευαστεί με ελληνικούς στίχους, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ τους αστυνομικούς που εκτέλεσαν την εντολή του.

Σε μια εποχή που το Θέατρο των Αγρών προσφέρει τις φετινές του εκδηλώσεις με προαιρετικό αντίτιμο οι χειροπέδες και οι ακροβολισμένοι και οπλισμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, επιβεβαίωσαν την άποψη ότι από την μουσική στην Ελλάδα πρέπει να πλουτίζουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί της ΑΕΠΙ. Άραγε η ΑΕΠΙ και οι αστυνομικοί επιδεικνύουν τον ίδιο ζήλο για συναυλίες που οργανώνονται στην Κρήτη με εισιτήριο;”

10383538 391500014339877 2318019468587066099 n 10557727 391500091006536 3792303353578240163 o

 
Δείτε ακόμα:
Με απαγόρευση μετάδοσης των τραγουδιών τους απειλούν οι Σαββόπουλος, Λ.Παπαδόπουλος, Κραουνάκης, Π.Κατσιμίχας 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b