MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καλοκαίρι στο σπίτι: 10 tips για ν’ αλλάξετε το χώρο σας και τη διάθεσή σας!

Ενώ μετράτε αντίστροφα για τις διακοπές, μην παραλείπετε να φροντίζετε για την καλή συντήρηση του νοικοκυριού σας αυτή την εποχή του χρόνου. Το καλοκαίρι το σπίτι έχει αυξημένες ανάγκες, όπως και τον χειμώνα.Οργανωθείτε, με βάση την παρακάτω λίστα:

Monopoli Team

1. Δώστε στο καθαριστήριο τα μπουφάν, παλτό και κάθε είδους πανωφόρια που δεν πλένονται εύκολα στο πλυντήριο ή είναι ευαίσθητα, ώστε να τα ξαναφορέσετε άθικτα και “ολόφρεσκα” τον χειμώνα.

2. Τσεκάρετε την κατάσταση των κλιματιστικών. Καθαρίστε τα φίλτρα από τη σκόνη πλένοντάς τα και επανατοποθετήστε τα. Αν δεν το έχετε κάνει φέτος, καλέστε ένα ειδικό συνεργείο για τον έλεγχο και καθαρισμό ολόκληρης της συσκευής. 

3. Κουρτίνες-χαλιά-κουβέρτες-στρώματα: Κατεβάστε και πλύνετε τις κουρτίνες σας. Αν δεν μπορείτε να σιδερώνετε τόσο μεγάλες επιφάνειες, δώστε τις για σιδέρωμα σε καθαριστήριο. Δώστε τα χαλιά για καθαρισμό και φύλαξη ως τον χειμώνα. Μην παραλείπετε επίσης να κάνετε βιοκαθαρισμό και απολύμανση στις κουβέρτες και τα στρώματα, επειδή συγκεντρώνουν μικρόβια και ακάρεα (μικροσκοπικά έντομα που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνα για την εκδήλωση αλλεργιών).

summerbalcony4. Σίτες-τέντες: Αν δεν έχετε ήδη, βάλτε στις προτεραιότητές σας να τοποθετήσετε στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα σίτες, που θα κρατήσουν μακριά τα έντομα, και τέντες, που θα προστατέψουν ως ένα βαθμό το σπίτι σας από τη θερμότητα και το ξεθώριασμα χρωματιστών επιφανειών από το ηλιακό φως. Σε περίπτωση που σίτες και τέντες είναι ήδη εγκατεστημένες, ελέγξτε αν εμφανίζουν σημάδια μούχλας ή φθορές που επιβάλλουν αντικατάσταση.

5. Κάντε μια επισκόπηση της βεράντας ή του κήπου σας για να δείτε αν τυχόν υπάρχουν φωλιές εντόμων ή ίχνη από τρωκτικά, και αν ναι, προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες απεντόμωσης και μυοκτονίας.

6. Τοποθετήστε κάμφορες και αντισκορικά στους χώρους φύλαξης των μάλλινων ρούχων και υφασμάτων.

7. Ελέγξτε τον εξοπλισμό του φαρμακείου σας. Πετάξτε ό,τι έχει λήξει και εφοδιαστείτε με σκευάσματα όπως αμμωνία για τσιμπήματα, αντιισταμινικά για τυχόν αλλεργίες, γάζες και Betadine για τα μικροατυχήματα του καλοκαιριού, ειδικά αν έχετε παιδιά.

8. Προσέξτε την υγιεινή των τροφίμων. Μην αφήνετε εκτός ψυγείου μαγειρεμένο φαγητό πάνω από 3-4 ώρες από τη στιγμή που ετοιμάστηκε, μαγειρεύετε καλά όλα τα κρέατα για να εξουδετερωθούν τυχόν μικρόβια, και γενικά προσπαθήστε να μαγειρεύετε σε ποσότητες που θα καταναλωθούν μέσα σε μία ημέρα.

9. Φυλάσσετε τα κρεμώδη καλλυντικά σας στο ψυγείο, καθώς αυτή την εποχή είναι πιο πιθανό να αλλοιωθούν λόγω της ζέστης (εκτός αν στην συσκευασία αναγράφεται κάτι περί του αντιθέτου). Άπαξ και τα βάλετε στο ψυγείο, διατηρήστε τα εκεί και μην τα ξαναβγάζετε μέχρι να τελειώσουν.

10. Καλύψτε μέρος ή ολόκληρη την επιφάνεια των συλλεκτών του ηλιακού σας θερμοσίφωνα με μουσαμά, ειδικά όταν φεύγετε για διακοπές, για να αποτρέψετε την ανάπτυξη υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών.


SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!
Κερδίστε υπηρεσίες καθαρισμού αξίας €30 σε όποιο από τα καταστήματα DROPS LAUNDRY επιλέξετε

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b