MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δέκα ταινίες ιδανικές για θερινά σινεμά αυτό το καλοκαίρι

“Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες τα θερινά τα σινεμά… μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά” γράφει ο Λουκιανός στο τραγούδι- ύμνο για τα θερινά τα σινεμά. Ο κινηματογράφος “κάτω απ’ τα αστέρια” έχει ταυτιστεί με τη διασκέδαση μας. Άλλωστε, μερικά απά τα ελληνικά θερινά σινεμά θεωρούνται από έγκριτα έντυπα του εξωτερικού μέσα στους καλύτερους κινηματογράφους του κόσμου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Κι επειδή καλοκαίρι και θερινά σινεμά πάνε πακέτο, για τους σινεφίλ, δίνουμε εδώ μία λίστα με 10 ταινίες (από τις πολλές) που αξίζει κανείς να δει αυτό το καλοκαίρι σε μια ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, ώστε να καλύπτονται πολλά γούστα. Επίσης, στις ταινίες περιλαμβάνονται ταινίες που παίχτηκαν με επιτυχία τη χειμερινή σεζόν, αλλά και διάφορα προσεχώς που θα δούμε μέσα στο καλοκαίρι. Και, φυσικά, δε λείπουν και κάποιες επανεκδόσεις κλασικών ταινιών με ενδιαφέρον. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ

1. Η ζωή της Αντέλ: Μία από τις καλύτερες ταινίες της σεζόν, που θριάμβευσε πέρσι το καλοκαίρι στις Κάννες, η ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς συνδυάζει ρεαλιστικό σινεμά, πάθος κι ερωτισμό και εντυπωσιακές ερμηνείες. Γαλλικό σινεμά στα καλύτερα του, συνδυασμένο κι από παραλίες και τοπία της Μεσογείου.

2. Κάποτε στη Νέα Υόρκη: Ταξίδι στο παρελθόν και στη μαγευτική Νέα Υόρκη.  Η ταινία που βγαίνει στις 17 Ιουλίου στους κινηματογράφους έχει πολύ σημαντικό καστ ηθοποιών: Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner.
1The-Immigrant

3. Μικρά Αγγλία: Το ελληνικό blockbuster που διαδραματίζεται σε ένα νησί, τη Μικρά Αγγλία (Άνδρο) θα μας ταξιδέψει σε θάλασσες, παραλίες και μεγάλους (ανεκπλήρωτους) έρωτες.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

4. O Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή : Μία από τις μεγάλες παραγωγές, που αναμένουμε να έρθουν. Η ταινία θα μας ταξιδέψει στον παράξενο εκείνο πλανήτη όπου κυριαρχούν οι πίθηκοι γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι πίθηκοι.
1o-planitis-ton-pithikon-i-avgi-

5. Parker: Για τους φαν του δυναμικού Jason Statham και της σέξι Jennifer Lopez η ταινία- θρίλερ βγαίνει στους κινηματογράφους στις 31 Ιουλίου. O Statham παίζει τον σκληροτράχηλο κακοποιός με κώδικα τιμής: Δεν κλέβει ποτέ από αυτούς που έχουν ανάγκη. Όταν του τη φέρνουν οι συνεργάτες του, ορκίζεται εκδίκηση.
 
6. Sin City: A Dame to Kill For: Δεν την έχουμε δει. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι. Αλλά θυμάμαι πως η προηγούμενη ταινία Sin City «έλεγε πολύ» για θερινό σινεμά, με την καταιγιστική της δράση και τον κόμικ χαρακτήρα της. Οπότε, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και γι’ αυτήν. Υπομονή μέχρι τις 21 Αυγούστου.
1Sin-City-A-Dame-To-Kill-For

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

7. Maleficent: Η παραμυθένια ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Angelina Jolie, με τα φεμινιστικά μηνύματα και την ισορροπία ανάμεσα στο σκοτεινό και τη συγκίνηση, αγαπήθηκε από το κοινό. Μια πρόταση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και μπορεί να μας ταξιδέψει σε ένα θερινό σινεμά.

8.Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες 3D: O παγκοσμίου πλέον φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας Ντάστι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Με τους νέους του συντρόφους θα ριχτούν με τα μούτρα στην πυρόσβεση μιας επικού μεγέθους πυρκαγιάς. Οπωσδήποτε επίκαιρο θέμα και γι’ αυτό το καλοκαίρι στην ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου.
1aeroplana 2

ΚΛΑΣΙΚΕΣ (σε επανέκδοση)

9. Το Ακροπόλ του Παντελή Βούλγαρη (1995) θα παιχτεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Χαλάνδρι) στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του Open Air Festival με ελεύθερη είσοδο. Ίσως παιχτεί και σε άλλα θερινά σινεμά, με εισιτήριο. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο σπουδαίος ηθοποιός που έφυγε πέρσι από τη ζωή, ο Λευτέρης Βογιατζής.
1acropole

10. Το πάρτι: Μια κλασική κωμωδία, που μιλάει για ένα εξωφρενικό πάρτι, είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.Σε επανέκδοση προβάλλεται η κωμωδία του 1968, που είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνεργασίες των αξέχαστων Πήτερ Σέλερς και Μπλέικ Έντουαρντς.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b