MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10+1 ιδέες για διασκεδαστικό παιδικό καλοκαίρι

Τι μπορεί να κάνει ξεχωριστό ένα παιδικό καλοκαίρι, πέρα από τις απλές εξορμήσεις στη θάλασσα; Παρακάτω θα βρείτε ευφάνταστες ιδέες που δεν θα αφήσουν το παιδί να βαρεθεί ούτε λεπτό και θα του χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαράς και δημιουργικότητας.

Monopoli Team

1. Επίσκεψη στο PLAYMOBIL FunPark

playmobil1

Ένας μοναδικός παιδότοπος με δημιουργικό παιχνίδι: κάστρα και ιππότες, μοντέρνα σπίτια και κατάσκοποι, πειρατές και πριγκίπισσες για να παίξουν τα παιδιά με την ψυχή τους. Ξεχωριστή αίθουσα για τα παιδάκια μέχρι 3 ετών. Και PLAYMOBIL FunStore, με όλη την ποικιλία PLAYMOBIL και απίθανες προσφορές! Ένα μαγευτικό ταξίδι στα παιδικά όνειρα! Δείτε περισσότερα, εδώ.
Κερδίστε προσκλήσεις εισόδου στο PLAYMOBIL FunPark!

2. Παιχνίδια με το νερό!
 seasports

“Τολμήστε” να μυήσετε το παιδί στα θαλάσσια σπορ και να δοκιμάσετε μαζί του διασκεδαστικά παιχνίδια στο νερό (όπως η “μπανάνα”, το θαλάσσιο σκι και ποδήλατο), έχοντας βεβαιωθεί πως οι επιχειρηματίες, οι εκπαιδευτές, οι εγκαταστάσεις και οι εξοπλισμοί έχουν την απαραίτητη άδεια και πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Αν μείνετε στα αστικά κέντρα και δεν έχετε τη δυνατότητα να αποδράσετε στις κοντινότερες παραλίες, οι δημοτικές πισίνες είναι μια λύση που θα του προσφέρει δροσιά μαζί με την καλύτερη γυμναστική. Εναλλακτικά, υπάρχουν πάντα και οι παιδικές πλαστικές πισίνες, που χωράνε ακόμα και σε μικρά μπαλκόνια!

3. Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις σε περιοδεία

                                            xanazoo

Οι Έλληνες καλλιτέχνες το καλοκαίρι “οργώνουν” την Ελλάδα, και πολλές από τις εκδηλώσεις είναι κατάλληλες και για παιδιά. Ενδέχεται μάλιστα κάποιες να είναι και δωρεάν. Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μαζί κάποια θεατρική παράσταση ή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον τόπο παραθερισμού σας και θα αποτελέσει ευκαιρία ποιοτικής ψυχαγωγίας. Ενδεικτικά προτείνουμε το XANA ZOO, την Πεντάμορφη και το Τέρας, το Η Κοιμωμένη Ξύπνησε. Δείτε όλες τις παραστάσεις και συναυλίες που θα είναι σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι, εδώ.

4. Παιχνίδι και εκπαιδευτικά προγράμματα σε Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους


ellinikoskosmos

Τα μουσεία μας, τόσο της Αθήνας όσο και της επαρχίας, είναι εξαιρετικά δραστήρια και πολλά προσφέρουν και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Ενδεικτικά για την Αθήνα προτείνουμε τα προγράμματα “Καλοκαιρινές αποδράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης για παιδιά 7-12 ετών”, τα summer camps “Άθλοι και αποστολές” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά 4-8 ετών, και την εναλλακτική κατασκήνωση “Καλοκαίρι στην πόλη” στον Ελληνικό Κόσμο. Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω και για άλλα παιδικά προγράμματα.

5. Ένα συναρπαστικό βιβλίο
                                  littleprince

Στα διαλείμματα από το παιχνίδι στο ύπαιθρο, την τηλεόραση και τον υπολογιστή, ένα παιδικό/εφηβικό βιβλίο μπορεί να του κρατήσει συναρπαστική συντροφιά με περιπέτειες και ήρωες που όλα τα παιδιά είναι καλό να γνωρίζουν. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την ιδιοσυγκρασία του, διαλέξτε από κλασικά αγαπημένα όπως ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιν-Εξυπερύ, Οι Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι-Άλκοτ, ο Τρελαντώνης της Πηνελόπης Δέλτα, ο Τομ Σόγιερ του Μαρκ Τουαίην, μέχρι σύγχρονη βιβλιογραφία των Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, του Ευγένιου Τριβιζά, ή διασκεδαστικά βιβλία και λευκώματα με χιούμορ και παιχνίδια.

6. Φυσιολατρικά χόμπι και δραστηριότητες
                                    bikefamily

Παρακινήστε το παιδί σας να ξεκινήσει ένα καινούργιο χόμπι ή δραστηριότητα, που μπορεί να ασκηθεί στον τόπο διακοπών σας, όπως ιππασία, ψάρεμα, hiking, ποδηλασία.

7. Απλές περιστάσεις που γίνονται γιορτή
                                     gardenparty1

Κάντε ξεχωριστές τις καλοκαιρινές συναντήσεις με φίλους στο εξοχικό. Στρέψτε τον υπολογιστή ή την τηλεόραση στην πλευρά της βεράντας ή του κήπου, και δείτε όλοι μαζί μια ταινία σαν θερινό σινεμά, απολαμβάνοντας δροσιστικά αναψυκτικά και παγωτό. Οργανώστε μαζί με άλλους γονείς και γείτονες ένα “φεστιβάλ” στην αυλή/κήπο του εξοχικού σας: πείτε στα παιδιά να ετοιμάσουν μια μικρή παράσταση και να σας την παρουσιάσουν, και μετά διασκεδάστε σε ένα garden party με φρουτοσουβλάκια, σάντουιτς και χυμούς ή αναψυκτικά με καλαμάκια και ομπρελίτσες σε διάφορα χρώματα. Τραβήξτε πολλές-πολλές φωτογραφίες!

8. “Συνδέστε” την τεχνολογία με την πραγματικότητα
 familycomputer
Αν το παιδί είναι σε εκπαιδευτικό επίπεδο που μπορεί να χρησιμοποιεί υπολογιστή, βάζετέ του ευχάριστα “tasks”. Π.χ. να βρει και να ακούσει τραγούδια για το καλοκαίρι στο YouTube, να ξεκινήσει να φτιάχνει ένα ηλεκτρονικό άλμπουμ φωτογραφιών με τα ωραιότερα στιγμιότυπα των διακοπών, να τραβήξει βίντεο με τη φωτογραφική μηχανή από μια τοπική παραδοσιακή εκδήλωση.

9. Οι δουλειές του σπιτιού γίνονται διασκέδαση

familycooking
Κάντε το παιδί σας “βοηθό” στις δουλειές του σπιτιού, πλασάροντας “έξυπνα” την κάθε ιδέα. Βάλτε το να μαζέψει τα παιχνίδια του λέγοντάς του να βάλει τα κουκλάκια σε διαφορετικό κουτί/καλάθι από τα άλλα παιχνίδια, να διπλώσει και να βάλει τα ρούχα του στην ντουλάπα τοποθετώντας τα στη σειρά χρωμάτων του ουράνιου τόξου, να σας βοηθήσει στο μαγείρεμα και τη ζαχαροπλαστική κόβοντας λαχανικά ή τυρί σε κυβάκια, ή πλάθοντας τη ζύμη σε διάφορα σχήματα.

10. Γνωριμία με τον εθελοντισμό

kidsrecycle
Ρωτήστε στους δήμους, τους συλλόγους και τα ιδρύματα της περιοχής σας αν δέχονται παιδιά εθελοντές στις δραστηριότητές τους. Συμμετέχοντας σε αυτές, το παιδί θα γνωρίσει νέους φίλους, θα αναπτύξει δεξιότητες και θα μπει στη φιλοσοφία της αφιλοκερδούς προσφοράς.

11. Καλοκαιρινές κατασκευές

pinwheel
Βρείτε στο ίντερνετ οδηγίες και σχέδια και δείξτε στο παιδί σας πώς να φτιάχνει εύκολες κατασκευές όπως κολιέ από κοχύλια, κορνίζες από ξυλάκια παγωτού, μικρούς ανεμόμυλους, ονειροπαγίδες, βεντάλιες.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b