MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 τροφές που πολεμούν την κυτταρίτιδα

Πήρες την σούπερ αντικυτταριτιδική κρέμα που σου υπόσχεται “λαγούς με πετραχήλια”, αλλά αν δεν βοηθήσεις και λίγο “από μέσα”, αποτέλεσμα δεν πρόκειται να δεις. Οι παρακάτω τροφές δρουν κατά της κυτταρίτιδας ενισχύοντας τον μεταβολισμό και αποτρέποντας την κατακράτηση υγρών.

Monopoli Team

1. Λεμόνια
Τα κιτρώδη φρούτα μειώνουν τις επιπτώσεις από την κατανάλωση υδαταναθράκων, που μετατρέπονται σε σάκχαρα και οδηγούν στη δημιουργία κυτταρίτιδας.

2. Στήθος κοτόπουλου/γαλοπούλας
Το κρέας χωρίς λίπος εξισορροπεί τα επίπεδα ινσουλίνης -και συνεπώς σακχάρων- στον οργανισμό μας. Η πρωτεΐνη τους καθυστερεί την πέψη και διατηρεί το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο διάστημα.

3. Σκόρδο και κρεμμύδι
Έχουν παρόμοιες εξισορροπητικές ιδιότητες αναφορικά με την ινσουλίνη. Συνιστάται η λήψη τους σε ωμή μορφή.

4. Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι διαθέτει μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει τον μεταβολισμό για καλύτερη διάλυση του λίπους.

5. Κεράσια
Τα κεράσια και τα διάφορα είδη μούρων ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα λιγότερο γρήγορα από άλλα φρούτα. Το μήλο, το αχλάδι και το ροδάκινο επίσης βοηθούν.

6. Χαμομήλι
Γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες, το χαμομήλι μειώνει το στρες, που πιστεύεται ότι συνδέεται στενά με την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

7. Σαρδέλες, σολομός, στρείδια
Είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, που μειώνουν τις επιδράσεις των -φιλικών προς την κυτταρίτιδα- οιστρογόνων που λαμβάνουμε με άλλες τροφές.

8. Αγγούρι
Τα αγγούρια περιέχουν σχεδόν 90% νερό, που είναι πολύ σημαντικό για την αποτοξίνωση του οργανισμού και την αποφιγή δημιουργίας κυτταρίτιδας. Πίνοντας άφθονο νερό μέσα στην ημέρα και τρώγοντας συχνά δροσιστικό αγγουράκι, ενυδατώνετε τον οργανισμό σας και τον κρατάτε σε φόρμα.

9. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί περιέχουν φυτικές στερόλες που μπλοκάρουν την απορρόφηση της “κακής” χοληστερόλης. Όταν καταναλώνονται σε ωμή μορφή, αυξάνουν την προγεστερόνη στις γυναίκες, που μπορεί να κρατήσει σε ισορροπία τα οιστρογόνα, τα οποία συνδέονται με την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

10. Σπαράγγια
Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β9, που ελέγχει το στρες και ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος για την αποφυγή δημιουργίας κυτταρίτιδας.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b