Πέρσες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στην Επίδαυρο
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΟι “Πέρσες” του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη ανεβαίνουν στην Επίδαυρο στις 15 και 16 Αυγούστου.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΠοιος μπορεί να μιλήσει καλύτερα για τα δεινά του πολέμου από τον ηττημένο; Μέσα από τον θρήνο των Περσών ο Αισχύλος καταδεικνύει το μέγεθος της ήττας, προβάλλει το ήθος και τις αξίες των νικητών Ελλήνων, ενώ καταδικάζει την ανθρώπινη αλαζονεία. Τραγωδία γεμάτη πολεμικές αφηγήσεις, φαντάσματα και συμβολικά όνειρα, οι Πέρσες (472 π.Χ.) βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα που βίωσε ο ίδιος ο ποιητής ως μαραθωνομάχος.
Η Νικαίτη Κοντούρη, μετά τις Τρωάδες, σκηνοθετεί και πάλι μιαν αντιπολεμική τραγωδία, αυτή τη φορά μόνο με άνδρες ηθοποιούς και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Φέρτη, Άκη Σακελλαρίου και Λάζαρο Γεωργακόπουλο.
Μετάφραση Πάνος Μουλλάς
Σκηνοθεσία Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικά Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική Σοφία Καμαγιάννη
Χορογραφία Κώστας Γεράρδος
Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος
Ερμηνεύουν
Γιάννης Φέρτης, Άκης Σακελλαρίου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Κολοβός κ.ά.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Nalyssa Green γιορτάζει 10 χρόνια “Κοκτέιλ” στο ΚΛΑΚΑΖ
- 67ο ΦΘΚ: χαμένοι στην έρημο με συνοδοιπόρο τον Όλιβερ Λάσε
- The Rehearsal: 5 λόγοι να (ξανα)δούμε τη σειρά του Nathan Fielder, όσο περιμένουμε το You Can See Everything
- Hot or Not #241: Όλα όσα μάς άρεσαν (ή μάς χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
- Θεατής: «Γουτού Γουπατού» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη