MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ζωή του διάσημου σχεδιαστή Yves Saint Laurent στον κινηματογράφο! (trailer)

Λαμπερή όσο και η καριέρα του θρυλικού Yves Saint Laurent, η κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του διάσημου σχεδιαστή μόδας από τον Jalil Lespert βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Laurence Benaïm.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία, βγαίνει από τις 5 Ιουνίου στους ελληνικούς κινηματογράφους από τη Feelgood. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στους πραγματικούς χώρους, όπου έζησε ο σχεδιαστής, όπως η διάσημη βίλα στο Marrakesh και το στούντιο όπου σχεδίαζε, ενώ χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές δημιουργίες του σχεδιαστή από το αρχείο του.

Σύνοψη: Παρίσι, 1957. Ο Yves Saint Laurent είναι μόλις είκοσι ενός και κάνει τα πρώτα του βήματα στον διάσημο οίκο του Christian Dior. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πρώτη του κολεξιόν, οι δημιουργίες του εκθειάζονται και ο ευφυής σχεδιαστής γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, μετέπειτα σύντροφο και συνέταιρο του, Pierre Bergé. Μέσα σε τρία χρόνια, η αυτοκρατορία Yves Saint Laurent είναι πραγματικότητα, ξεχωρίζει θριαμβευτικά στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, όμως οι δαίμονες και οι αμφιβολίες συντροφεύουν τον μανιοκαταθλιπτικό και ευφυή σχεδιαστή μέχρι την κορυφή. (Διάρκεια: 100′)
1ysl
Με πρωταγωνιστή τον συγκλονιστικό Pierre Niney στον ομώνυμο ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Guillaume Gallienne στον ρόλο του συντρόφου και μάνατζερ του Saint Laurent, Pierre Bergé, η ταινία αποτελεί μία γνήσια αναπαράσταση της εποχής, από τα πρώτα βήματα της καριέρας του μέχρι τη δεκαετία που εβδομήντα. Όπως τονίζει ο σκηνοθέτης Jalil Lespert, η ταινία γίνεται με την έγκριση του Bergé. “Δεν θα έκανα την ταινία χωρίς τη συναίνεση του, όχι γιατί είναι σημαντικός, αλλά γιατί ήταν ο σύντροφος του για μια ζωή.” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον έρωτα των δύο αντρών τόνισε ότι τον συγκινεί στην ιστορία “ότι απεικονίζει δύο ευφυείς ανθρώπους, ένας εκ των οποίων ήταν ιδιοφυία με όλα τα ελαττώματα και τα τραύματα που συνεπάγεται αυτό. Επιπλέον, ο Yves ήταν διαγνωσμένος μανιοκαταθλιπτικός. Αυτό που με τράβηξε ήταν πώς οι δύο πρωταγωνιστές κατάφεραν να έχουν μία μακροχρόνια σχέση, παρ’ όλο που ο Yvesέ πασχε από ψυχική διαταραχή και ήταν επαγγελματική πιεσμένος.”

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Jalil Lespert, Παραγωγός: Wassim Beji, Σενάριο (βασισμένο στο βιβλίο της Laurence Benaim): Marie-Pierre Huster, Jalil Lespert, Jacques Fieschi
Παίζουν: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet, Marie de Villepin, Nikolai Kinski, Ruben Alves, Astrid Whettnall
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Thomas Hardmeier A.F.C., Κοστούμια: Madeline Fontaine A.F.C.C.A.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b