MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Mar del Tiempo στο Μικροσκοπικό Θέατρο

Η παράσταση χορού Mar del Tiempo ανεβαίνει 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου (20:00) στο Μικροσκοπικό Θέατρο Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η παράσταση αποτελεί μια τομή ανάμεσα στο χορό και την εικαστική τέχνη και αντιμετωπίζει το σώμα σα «μικροσκοπικό θέατρο του Χρόνου». Στο εισαγωγικό μέρος με τίτλο Ο Χορός στο Βυθό της Αναπνοής, πέντε χορευτές εξερευνούν την εμπειρία της διαστολής του Χρόνου, μέσω της εξαιρετικά αργής κίνησης του σώματος. Το δεύτερο μέρος, με τίτλο Tu Amor en el Mar del Tiempo (Ο Έρωτάς σου στη Θάλασσα του Χρόνου), είναι ένα στοχαστικό γυναικείο σόλο, που κορυφώνεται υπό τους καταιγιστικούς ήχους αφρικανικών κρουστών, τη στιγμή που αυτοί συναντούν τις μελωδίες του Maurice Ravel και του Felix Mendelssohn. Ομοίως, σε αυτό το μέρος της τριλογίας, που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο για δύο μόνο παραστάσεις το Δεκέμβριο 2013, ερευνάται η αντιφατική σχέση Χορού και Χρόνου, σε μια περισσότερο «διαστημική» εκδοχή, καθώς εδώ η περιστροφική επιτάχυνση της κίνησης φαίνεται να αναφέρεται στη γεωμετρική τάξη του σύμπαντος και ταυτόχρονα, παραδόξως, στην ανθρώπινη μοναξιά.

Η αργή αναλυτική κίνηση είναι ένα παλαιό ενδιαφέρον της χορογράφου, που δημιούργησε το Μικροσκοπικό Θέατρο κάτω από μια ενιαία σύλληψη: να ερευνήσει τις πολλαπλές δυνατότητες ορισμένων βασικών, απλών κινητικών δομών, που η σύνθεσή τους αποκαλύπτει διαφορετικές εκφράσεις της ανθρώπινης κατάστασης. Ο Χώρος, ο Χορός και ο Χρόνος αποτελούν τα τρία θεμελιώδη συστατικά του καλλιτεχνικού εγχειρήματος. Το ίδιο το θέατρο εισάγει αυτομάτως το θεατή στο ζήτημα του Χρόνου, καθώς μέσα από τα ιστορικά ευρήματα που το απαρτίζουν, αναδύεται ο διάλογος ανάμεσα στις διαφορετικές χρονολογικές περιόδους της Αθήνας. Το Μικροσκοπικό Θέατρο, που βρίσκεται ανάμεσα στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης του Αδριανού, εγκαινιάστηκε το 2008 στο Φεστιβάλ Αθηνών με την παράσταση «Tu Αmor Revolucionario».

Διάρκεια: 40′
Εισιτήριο: 10 ευρώ
Χορογραφία – Εικαστική Επιμέλεια Αναστασία Λύρα

Ερμηνεύουν Αλίκη Κόντζιου – Γούσα, Ομάδα μαθητών της σχολής της Αλίκης Κόντζιου – Γούσα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b